Співробітники луганської міліції розслідують жорстоке вбивство хлопця

Співробітники луганської міліції розслідують жорстоке вбивство хлопця

01.10.13 08:15 0 836
На початку першої ночі в черговій частині Кам'янобрідського РВ міста Луганська пролунав тривожний дзвінок по лінії «102». Дівчина надірваним голосом розповіла про трагедію, що трапилася. За її словами, кілька хвилин тому до їхнього столика на терасі, за яким вона сиділа з друзями, несподівано підійшов невідомий суб'єкт і завдав її хлопцю смертельний удар у скроню бейсбольною битою.

Після цього холоднокровний вбивця зник у невідомому напрямку.

Прибулі на місце події разом з міліцією медики констатували, що смерть потерпілого настала практично миттєво, оскільки заподіяна йому черепно-мозкова травма виявилася несумісною з життям. Співробітники слідчо-оперативної групи опитали свідків цієї трагедії. За даним фактом слідчим відділом Кам'янобрідського РВ було відкрито кримінальне провадження за статтею 115 КК України (умисне вбивство).

У сищиків, які здійснювали оперативний супровід кримінального провадження, були на руках прикмети підозрюваного, серед яких декілька особливих. Саме з їх допомогою і було встановлено його особу. Розшукуваним зловмисником виявився двадцятип'ятирічний житель обласного центру, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини і причетність до незаконного обігу наркотиків. Однак вдома втікача не виявилося. У цій ситуації оперативникам довелося відпрацьовувати всі його зв'язки в місті. Відвідуючи за місцем проживання його знайомих, з якими фігурант раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі, сищики два тижні йшли по його сліду. І нарешті, на одній з адрес рано вранці на зап'ястях хлопця клацнули кайданки.

На допитах затриманий розповів, що сталося в ту злощасну ніч. Йому зателефонував його шістдесятирічний батько, який був у нетверезому стані. П'яний пенсіонер поскаржився синові, що молодий сусід образив його найостаннішими словами, принизивши його гідність. Батько в ультимативній формі зажадав від спадкоємця, щоб той покарав кривдника. Від татуся він також дізнався, що «ворога» бачили на літньому майданчику біля кінотеатру «Родина». Випивши для хоробрості сорокаградусної, син вирушив на нічні розбирання «відновлювати справедливість». Правда, ніякого з'ясування стосунків на місці не відбулося - він просто несподівано підійшов до кривдника батька і завдав йому смертельного удару в голову бейсбольною битою.

В даний час досудове розслідування вже на останній стадії, і скоро всі матеріали опиняться в суді, де батько обвинуваченого буде давати свідчення. Немає сумніву, що життя винесе пенсіонеру найсуворіший моральний вирок - адже на його совісті не тільки загибель молодої людини, а й занапащене життя власного сина.

Нагадаємо, що санкція статті 115 КК (умисне вбивство) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п'ятнадцяти років. А це означає, що кращі роки свого життя «месник» за честь батька проведе за колючим дротом.

ЛМУ ГУМВС України

у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ