У Луганську правозахисники позитивно оцінили роботу місцевої міліції

У Луганську правозахисники позитивно оцінили роботу місцевої міліції

01.10.13 08:20 0 943
У Лисичанському міськвідділі міліції ГУМВС відбулася зустріч з головою правління регіональної правозахисної організації «Адвокати та юристи проти корупції та насильства над особистістю» Сергієм Медведєвим.

«Основними завданнями органів внутрішніх справ, - розповів Сергій Анатолійович, - завжди були і залишаються боротьба зі злочинністю та охорона громадського порядку. Однак успішно їх виконувати без підтримки населення та громадськості неможливо. Саме тому правозахисна громадськість регіону виступає в ролі посередника і партнера міліції у налагодженні довірчих відносин з громадянами. Адже нам, юристам, постійно доводиться стикатися з випадками, коли у людей формується негативна думка про роботу міліції на основі обивательських чуток. правозахисники Луганської області готові підставити органам внутрішніх справ своє плече, щоб спільними зусиллями надавати своєчасну кваліфіковану допомогу людям, що потрапили в біду в силу різних життєвих обставин».

З цією метою Сергій Медведєв регулярно виїжджає в промислові регіони області, де проводить зустрічі з особовим складом органів внутрішніх справ. Так, днями в актовому залі Лисичанського МВ ГУМВС у Луганській області він провів такий захід. Під час зустрічі їм були озвучені проблемні питання, що стосуються дотримання співробітниками міліції Закону України « Про звернення громадян», закону України «Про інформацію», ст. 3 та ст.40 Конституції України. Також правозахисником був зроблений акцент на необхідності суворо дотримуватися вимог наказів і програмних документів МВС України, спрямованих на забезпечення конституційних прав громадян. Зокрема, мова йшла про право на звернення та отримання інформації.

У своєму виступі перед правоохоронцями Сергій Анатолійович дав позитивну оцінку роботі міліції Луганщини. Однак, при цьому він вказав і на серйозні упущення в роботі з громадянами. У ході зустрічі її учасники висловили чимало цікавих суджень про те, як в умовах інтеграції України в європейський правовий простір важливо, щоб міліція захищала інститути громадянського суспільства і права людини.

Підсумки даної зустрічі підвів заступник начальника Лисичанського МВ ГУМВС О.М. Соснін, який підкреслив, що взаємодія міліції з правозахисною громадськістю стане хорошим фундаментом для партнерства з населенням та забезпечення прозорості діяльності органів внутрішніх справ.

Лисичанський МВ ГУМВС України

у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку молода парочка ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ