Переможцем Чемпіонату МВС України з багатоборства кінологів став міліціонер з Луганщини

Переможцем Чемпіонату МВС України з багатоборства кінологів став міліціонер з Луганщини

01.10.13 08:35 0 931
З 25 по 28 вересня поточного року в Одесі проходив Чемпіонат Міністерства внутрішніх справ України з багатоборства кінологів.

Протягом цих днів 28 команд кінологічних підрозділів МВС, що приїхали з різних куточків України, проходили складний та незвичайний турнір мужності та витримки. Незвичайний він тим, що у цих змаганнях поряд із працівниками міліції брали участь і їхні вірні та надійні чотирилапі помічники…

Службовий собака для правоохоронця – це і напарник, і асистент, і, звичайно, друг. Конкуренцію їм не може скласти жоден сучасний технічний винахід, адже добре навчений собака здатний успішно брати участь в охороні громадського порядку та серйозних спецопераціях із затримання небезпечних злочинців. За допомогою службових собак розкриваються майже третина з усіх правопорушень. На їхньому рахунку – кілограми тяжких наркотиків і сотні одиниць зброї та вибухівки…

Виховання собаки-правоохоронця – це складна й довготривала справа. І лише міліціонерам-кінологам відомо, яка тяжка і кропітка праця за цим стоїть. Тож результати складних щоденних тренувань міліціонери-кінологи змогли продемонструвати під час змагань, що проходили на базі стадіону фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» та полігону Кінологічного центру при Головному управлінні міліції Одещини.

Аби дізнатися, хто з чотирилапих помічників правоохоронців краще за всіх затримує правопорушників, шукає зброю чи наркотики, до програми чемпіонату були включені різні категорії вправ. За кожною з них були визначені найсильніші. Так, у подоланні смуги перешкод найкращі показники продемонстрував зі своїм чотирилапим помічником Олександр Климчук із Рівненської області, у загальному курсі - міліціонер-кінолог з Південної залізниці Георгій Шорніков, у спеціальному – луганчанин Іван Пєстов. Під час затримання умовного правопорушника кращим став представник Дніпропетровської області Андрій Щудро.

Переможцем Чемпіонату МВС України з багатоборства кінологів за результатами запеклої кількаденної боротьби компетентне журі визначило міліціонера-кінолога з Луганської області Івана Пєстова зі службовим собакою на прізвисько Рей. Головний приз, що був вручений переможцю - сертифікат на отримання службового автомобілю «Рено-Кенго».

Друге місце у змаганнях посів представник Чернігівської області Роман Конопацький з вихованицею Вільмою, третє - Андрій Папаца зі службовим собакою Райда з Івано-Франківщини.

«Нехай ваші вихованці, - зазначив заступник начальника Головного управління міліції Одещини Анатолій Місюра, - радують вас своїми показниками та своїми затриманнями. І нехай вони будуть надійними помічниками у службі довгі роки!».

«Бажаю переможцям, - говорить начальник кінологічної служби МВС України Віталій Іванченко, - не зупинятися на досягнутому. А тим кінологам, які не здобули цього разу призових місць, - щоб вони й надалі працювали зі своїми службовими собаками та отримали перемогу наступного разу.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рейтинг ATP. Долгополов ...
Наступна новина: Тернопілля: медзаклади та ...

КОМЕНТАРІ