Українські підприємці можуть вирушити за досвідом до Німеччини

Українські підприємці можуть вирушити за досвідом до Німеччини

01.10.13 12:06 0 1045
Днями у місті Хмельницькому відбувся інформаційно-консультаційний семінар, в ході якого презентовано Програму Федерального міністерства економіки і технологій з підготовки управлінських кадрів Німеччина–Україна: Fit for Partnership with Germany – Готуємося до партнерства з Німеччиною.

“Влада Хмельниччини, особисто голова облдержадміністрації Василь Степанович Ядуха, разом із підприємницькою спільнотою працюють над удосконаленням бізнес середовища регіону, сприяють залученню інвестицій та просуванню товарів місцевих товаровиробників на міжнародні та регіональні ринки. Адже все це дає нові робочі місця краянам, дозволяє вирішувати важливі економічні і соціальні питання розвитку Хмельниччини”, – зазначив, відкриваючи семінар, у своєму виступі директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Андрій Прусецький.

В ході семінару було презентовано Програму підготовки управлінських кадрів, за стандартами Євросоюзу. Вона є одним із елементів зовнішньоекономічної політики Німеччини, спрямована на підвищення кваліфікації керівників підприємств і організацій з країн Східної Європи, Центральної і Південно-Східної Азії. Також програма виступає свого роду інструментом налагодження контактів і взаємовигідного економічного співробітництва з підприємствами Німеччини. Широкому загалу її представила керівник програмного бюро GIZ Світлана Степащенко.

Програма передбачає оптимальний баланс навчальних занять та практичної підготовки на підприємствах Німеччини: інтерактивні тренінги з питань практичного управління, в ході яких її учасники поглиблюють знання в області менеджменту та отримують інформацію щодо специфіки бізнес-культури, вдосконалюють навички управління і ведення переговорів. Відвідуючи німецькі підприємства, учасники здобувають неоціненний досвід та інформацію з перших вуст, знайомляться з сучасними обладнанням і технологіями.

Випускники, ті хто вже стажувався, бізнесмени і менеджери, що планують взяти участь у Програмі, мали гарну нагоду отримати корисну інформацію та деякі практичні навички підготовки до стажувань. Усім зацікавленим підприємцям, експерти програми надали індивідуальні консультації з підготовки до співбесіди та проходження стажування у Німеччині.

Захід організований за сприяння Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації відбувся у приміщенні Хмельницької торгово-промислової палати за участі її президента Наталі Бєлякової, представників бізнес-спільноти регіону, громадських організацій, що підтримують розвиток підприємництва області, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад.

З метою активізації діяльності підприємницької спільноти області у налагоджуванні взаємовигідних контактів, учасниками заходу ініційовано створення Партнерської платформи Програми, яка має стати “вікном в Німеччину”, інформаційним осередком, що сприятиме підприємствам у розвитку внутрішнього та зовнішньоекономічного потенціалу, зокрема шляхом закордонних стажувань та співпраці з бізнесменами Німеччини.

“За рахунок підвищення ефективності діяльності підприємств малого і середнього бізнесу, розвитку зовнішньоекономічного потенціалу регіону, просуванню його економічних інтересів, інвестиційних та інноваційних ініціатив, Партнерська платформа стане гідною підмогою у економічному розвитку регіону”, – наголосив Андрій Вікторович.

Тож всі, кому цікава Партнерська платформа програми підготовки управлінських кадрів Німеччина–Україна: Fit for Partnership with Germany – Готуємося до партнерства з Німеччиною, за додатковою інформацією можуть звертатися в Департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації за телефонами (0382) 65-41-86, 70-28-89.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі громадяни, ...
Наступна новина: Суд за позовом «тітушків» ...

КОМЕНТАРІ