Попереджений-озброєний! У Львові правоохоронці активно розвивають профілактику боротьби зі злочинами

Попереджений-озброєний! У Львові правоохоронці активно розвивають профілактику боротьби зі злочинами

01.10.13 12:46 0 891
«Не дай злочинцю шансу!»: у Львові розпочали дієву профілактику зі злочинами, від яких найчастіше страждають жителі і гості міста. Такий захід є одним з кроків Львівського міського управління міліції у межах ДОбровільної РЕформи МІліції «Львів – безпечне місто».

У межах Добровільної РЕформи МІліції «Львів - безпечне місто» дієва профілактика розвивається у двох напрямах під такими своєрідними гаслами - «Не дай злочинцю шансу!» та «Не мовчи!». При реалізації першого з них ініціативна група Львівського міського управління міліції насамперед вивчила та проаналізувала ситуацію у місті. Зокрема, визначили ту категорію злочинів, від яких найчастіше потерпають львів’яни. Особливо, акцентували увагу на тих місцях, де найбільше скоюють правопорушення. Відтак, завдання напряму - попередити громаду та акцентувати їхню увагу на місцях, де частіше за все вони можуть постраждати від дій зловмисників.

Цей етап роботи з громадянами у межах реалізації ДОбровільної РЕформи Міліції «Львів – безпечне місто» є справді дієвим. Зокрема, вже з минулого тижня громадський транспорт у місті має зовсім інший вигляд. На автобусах, трамваях, тролейбусах ззовні розміщуються яскраві наліпки, які повинні зосередити увагу людей на те, що поруч з ними у цю хвилину може бути зловмисник, який може викрасти їхнє майно. Напис на наліпках, звучить так: «Будь уважний!!! Кишенькові крадії можуть бути поруч. Виявив крадія, дзвони на 102 або на телефон гарячої лінії 258 66 58. Пильнуй своє майно!». Також на цих наліпках вказано адресу web-сайту Львівського міського управління міліції – milicialviv.gov.ua для повідомлень громадян.

Крім того, на паркані навколо майданчика, де ведеться будівництво нового приміщення для Львівського міського управління міліції, що на вулиці Стрийській біля будинку №105, вже розпочали наносити тематичний малюнок, який громадянам має розповісти про те, на що варто звернути увагу, щоб вберегтися від злочинів і самому не стати правопорушником. На малюнку зображено символ міста – лева, який на велосипеді приїжджає до міста і бачить різні ситуації, від яких потерпають люди.

Напрям профілактики «Не дай злочинцю шансу» передбачає також розміщення й іншої зовнішньої соціальної реклами. Зокрема, згодом у Львова можна буде побачити наліпки, які допоможуть вберегти громадян від крадіжок. Це – «Квартирні злодії хитріші, ніж ти думаєш. Подбай про безпеку свого дому!», «Твоя машина може подобатися не лише тобі! Подбай про безпеку свого авто!» та «Речі у твоєму автомобілі можуть бути цінними не тільки для тебе! Вийшов з авто, забери своє майно!».

Правоохоронці переконані, що ці наліпки стануть важливим елементом для того, аби вберегти людей від зловмисників і бути надалі уважними і обережними, що, як наслідок, не дасть правопорушникам жодного шансу на реалізацію їхніх задумів.

Прес-служба Львівського міського управління міліції,

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ