Чернігівська міськрада прийняла рішення про використання прапора Європи під час офіційних урочистостей

Чернігівська міськрада прийняла рішення про використання прапора Європи під час офіційних урочистостей

01.10.13 12:49 0 1098
Чернігівська міськрада прийняла рішення використовувати прапор Європи під час офіційних урочистостей. Відповідне рішення схвалено 30 вересня під час чергової сесії міської ради.

Проект рішення вніс до порядку денного сесії секретар міської ради Олег Шеремет. На його думку, затвердження рішення стане свідченням визнання євроінтеграційного курсу як пріоритетного. Запропонований проект рішення став результатом проведення в Чернігові "круглого столу" за участю громадських організацій, представників влади, посла Королівства Нідерландів в Україні, де була озвучена така пропозиція. Депутати підтримали ініціативу громади.

Прийнятий документ, зокрема, передбачає запровадження в Чернігові практики використання прапору Європи під час державних свят та офіційних урочистостей. Також міськрада рекомендувала керівникам установ, організацій та підприємств у святкові дні, під час проведення міжнародних заходів вивішувати прапор Європи поряд із Державним Прапором України і прапором міста.

Довідка: Прапор Європи – символ Європейського Союзу та Ради Європи у вигляді синього полотнища з 12 жовтими зірками, що утворюють коло посередині. Це коло символізує союз народів Європи. Кількість зірок незмінна, коло є уособленням єдності, а число 12 – досконалості.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кабмін просить ще 417 ...

КОМЕНТАРІ