У Рівненській області до обласної дитячої лікарні госпіталізовано 9-ти річного хлопчика з попереднім діагнозом

У Рівненській області до обласної дитячої лікарні госпіталізовано 9-ти річного хлопчика з попереднім діагнозом

01.10.13 12:23 0 993
В Україні триває сезон масового збирання грибів тому і повідомлення про отруєння грибами стають звичними. На жаль, пересічні громадяни не завжди обережні, збираючи гриби та готуючи з них різноманітні страви. Тому й потрапляють до сумної статистики постраждалих. Зокрема, 30 вересня в приймальне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні було госпіталізовано 9 – річного хлопчика, жителя міста Рівне з попереднім діагнозом: отруєння грибами.

Зважаючи на це, рятувальники Рівненщини попереджують жителів області про небезпеку, яку несуть в собі «улюблені делікатеси». Як правило, до отруєнь призводять невміння відрізняти їстівні гриби від отруйних, неуважність при збиранні та неправильне приготування деяких видів грибів. Ризиковано також купувати гриби у місцях стихійної торгівлі.

При першій підозрі на отруєння грибами необхідно негайно звернутися за медичною допомогою. Не бажано включати гриби в раціон дітей раннього віку, людей похилого віку, а також осіб, які страждають захворюваннями органів травлення, печінки та нирок.

Слід завжди пам’ятати, що тільки вміння розпізнавати їстівні гриби і правильне їх приготування вбереже Вас від отруєння.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Хімік" і "Фенербахче" ...
Наступна новина: Українсько-європейська ...

КОМЕНТАРІ