Представники Громадської ради при МВС знову обговорювали важливі проблеми громадян

Представники Громадської ради при МВС знову обговорювали важливі проблеми громадян

01.10.13 13:10 0 889
Серед головних питань, винесених на порядок денний - затвердження Звіту Комітету планування та моніторингу за II-й і III-й квартали цього року з виконання плану роботи, затвердження рішень та результатів роботи Комітетів Громадської ради, а також обговорення проекту Закону України «Про свободу мирних зібрань».

Представник Міжнародного Союзу громадських об'єднань «Міжнародний Конгрес промисловців і підприємців» в Україні Олександр Кравченко насамперед зазначив, що останнім часом члени Комітету з питань зв'язків з національними та міжнародними інститутами громадянського суспільства та міжнародного співробітництва значно посилили роботу у напрямку співпраці з представниками іноземних держав. «Ми хочемо показати, що Громадська рада при МВС працює і для цього їм була розіслана відповідна інформація про нас, а також про результати нашої роботи», - сказав він.

За словами Олександра Кравченка, члени Комітету ведуть також активну підготовку до обговорення законопроекту «Про приватну детективну діяльність». Доповідач, зокрема, зазначив, що в даний час проблема не врегульована в нормативно - правовому полі. «Ми будемо в цьому напрямку працювати і далі, щоб проект закону був винесений для активного обговорення громадськістю та затвердження парламентаріями».

Також, за словами доповідача, члени Комітету проводять активну роботу з Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. «Зокрема, з представниками цієї служби нещодавно проводилися слухання щодо створення робочої групи, яка б займалася питаннями запобігання вчинення злочинів у сфері економіки», - зазначив Олександр Кравченко.

Він також акцентував увагу на проблемі залучення співробітників недержавних охоронних фірм до співпраці з правоохоронцями. «Чому б не створити, наприклад, спільні виїзні групи, але для цього також потрібно внести зміни в нормативно-правові документи. Зазначу, що ці люди зацікавлені в подібній співпраці», - додав пан Кравченко.

Крім того, учасники Громадської ради прийняли рішення обговорити проект Закону України «Про свободу мирних зібрань» на початку грудня і провести його у формі «круглого» столу. Доповідачем з питання був визначений представник Асоціації «Центр провідних юридичних технологій» Лаврентій Царук.

Члени Громадської ради при МВС також проголосували за внесення деяких змін та доповнень до Регламенту дорадчої організації.

Нагадаємо, у структурі Громадської ради працюють 6 комітетів. До їх компетенції належать питання захисту прав людини, зв'язків із національними та міжнародними інститутами громадянського суспільства та міжнародної співпраці, а також громадська, антикорупційна експертиза та інші суспільно значущі проблеми.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ