Будівництво технопарку Bionic Hill в Києві розпочнеться в жовтні.

Будівництво технопарку Bionic Hill в Києві розпочнеться в жовтні.

01.10.13 13:40 0 1359
Перша черга будівництва технологічного парку Bionic Hill в Києві розпочнеться в жовтні цього року, а введена в експлуатацію буде на початку 2015-го. Про це в ефірі телеканалу БТБ повідомив керівник Національного проекту «Технополіс» Віктор Кривенко.

За його словами, перша черга міститиме всі елементи інноваційної екосистеми, в тому числі і корпус університету. Туди будуть переведені випускники та студенти з 15 ВНЗ України, які поки навчаються в корпусі Києво-Могилянської академії . Навчання в університеті при Bionic Hill проводиться за двома напрямками: програмування та підприємництво.

На зведення технопарку в цілому відпущено вісім років, будівництво буде проводитися за кошти вітчизняних інвесторів - зазначив Кривенко, - це будуть компанії з інформаційних та біо-технологій, фармацевтичні компанії, як українські, так і представництва великих іноземних фірм.

Керівник Національного проекту зазначив, що щороку з України виїжджає 5-7 тисяч кращих фахівців ІТ-технологій, а більшість вітчизняних ІТ- компаній працюють на засадах аутсорсингу, розробляючи лише частину програм, а не продукт в цілому. Загалом за роки незалежності за кордон виїхали півмільйона висококласних фахівців, які працюють на провідних позиціях в серйозних високотехнологічних компаніях світу, за різними оцінками, обсяг продукції, яку вони виробили за цей час, коливається від 600 млрд дол. до 1 трлн. дол.

Тому, за словами Кривенка, у Bionic Hill та решті технопроектів мають створити таке середовище, де ведення діяльності не буде відрізнятися від кращих світових умов, українці зможуть реалізовувати свої здібності на батьківщині, а компанії замість аутсорсингу перейдуть на виробництво готового продукту.

За його словами, при виході на повну потужність у технопарку Bionic Hill буде створено 35 тисяч робочих місць, а бюджет Києва і держави буде отримувати 150-170 млн дол. податків у рік.

Нагадуємо, Bionic Hill — технопарк для IT- та біотехнологічних компаній, який споруджується в Києві. Проект передбачає розвиток високотехнологічного та наукомісткого бізнесу у галузях інформаційно-комунікаційних технологій, біотехнологій, фармацевтики, енергоефективності та енергозбереження.

Раніше у парламент внесено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо реалізації національного проекту «Технополіс» — створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій" і його складових та підтримки суб’єктів індустрії програмної продукції).

PS: Заходите, чтобы купить нержавеющую сетку от производителя. Цены снижены!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Пономаренко: НБУ ...

КОМЕНТАРІ