Роберт Зайдлер: Сланцевий газ принесе Україні чимало переваг

Роберт Зайдлер: Сланцевий газ принесе Україні чимало переваг

01.10.13 15:46 0 1351
Експерт з енергетики Аналітичного центру «Інститут Собєського» (Польща) Роберт Зайдлер вважає, що видобуток сланцевого газу принесе Україні чимало переваг. В ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ він зазначив, що видобуток сланцевого газу не тільки сприяє енергетичній безпеці, а й стимулює створення робочих місць та розвиток нових технологій.
За його словами, у Польщі наразі одна компанія вже активно видобуває газ, ліцензії отримали ще 22. Видобуток сланцевого газу забезпечить внутрішні потреби країни, а також дозволить експортувати паливо за кордон. При цьому економічна вигода виходить за межі енергетичної безпеки - видобуток сланцевого газу означає створення великої кількості робочих місць у суміжних галузях економіки та розвиток нових технологій. Україні сланцевий газ теж принесе чимало переваг, - переконаний експерт.
«У травні я був присутнім на конференції в Києві, присвяченій LNG- терміналу, і я переконався, що політику уряду спрямована на диверсифікацію джерел палива і на пошук нових джерел газу. Окрім цього, сланцевий газ, так само як і LNG-термінал, – це поштовх для нових технологій. Це створить роботу для людей, які працюють у галузі технологій. І це гарна можливість для технологічних змін. І вигода від таких змін може бути дуже значною. Думаю, виробництво сланцевого газу стоїть на захисті економічних інтересів України», - сказав Зайдлер.
Він також додав, що в Польщі радикально змінилося на краще ставлення суспільства до видобутку сланцевого газу в сенсі його безпечності для екології. Поінформованості сприяла активна роз’яснювальна робота, яка проводилася і урядом, і самими видобувними компаніями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 30 вересня 2013 року ...

КОМЕНТАРІ