ГУ Міндоходів у Тернопільській області: Номенклатура товарів/послуг у податковій накладні

ГУ Міндоходів у Тернопільській області: Номенклатура товарів/послуг у податковій накладні

01.10.13 19:57 0 1066
Платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України).
У податковій накладній в окремих рядках зазначаються обов’язкові реквізити, зокрема, опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг.
Порядком заповнення податкової накладної визначено, що до розділу I податкової накладної вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме, зокрема:
у графу 3 – номенклатура товарів/послуг продавця;
у графу 4 - код товару згідно з УКТ ЗЕД. Графа 4 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах постачання таких товарів/послуг.
Статтею 215 Податкового кодексу України конкретизовано перелік підакцизних товарів та їх коди згідно з УКТ ЗЕД, а тому при здійсненні операції з постачання підакцизних товарів зазначені коди повинні відображатись у податковій накладній.
Класифікація ввезених товарів на митну територію України, здійснюється згідно з вимогами ст. 69 р. IV Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI.
Враховуючи зазначене, у разі постачання товарів/послуг на всіх етапах постачання таких товарів/послуг до кінцевого споживача, у графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» податкової накладної продавець повинен зазначати дані, які відповідають документам, що підтверджують їх придбання таким продавцем.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ГУ Міндоходів у ...

КОМЕНТАРІ