В Чернівецькій області ліквідовано пожежу на горищі школи ,

В Чернівецькій області ліквідовано пожежу на горищі школи ,

02.10.13 08:01 0 801
1 жовтня о 3 год. 21 хв. на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що у місті Вижниця по вул. Українській виникла пожежа в господарській будівлі. На місце події відразу було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 4 міста Вижниця. Виїздом на місце встановлено, що об’єктом пожежі є горище трьохповерхової будівлі загальноосвітньої школи міста Вижниця. Загорання виникло на горищі будівлі. У зв’язку із запізнілим повідомленням про пожежу, вогонь поширився по всьому горищу.

Складність пожежі також полягала в тому, що горище школи було сильно захаращене, а це, в свою чергу, сприяло швидкому поширенню вогню. Оскільки школа була збудована понад 100 років тому і була велика кількість дерев’яних конструкцій в перекритті школи, міжповерхові перекриття також дерев’яні в очеретяному обплетені, все це ускладнювало ліквідацію пожежі. Рятувальники відразу оголосили підвищений номер виклику, згідно якого на ліквідацію пожежі додатково було направлено пожежно-рятувальні підрозділи міста Вашківці та смт. Берегомет, місцева пожежна охорона села Іспас та чергова зміна оперативно-координаційного центру УДСНС України у Чернівецькій області.

Додатково направлено черговий караул ДПРЧ № 14 м. Косів Івано-Франківської області та автодрабину ДПРЧ № 1 міста Чернівці, яка подолала відстань у 72 км. від обласного центру до місця виникнення пожежі. На момент прибуття рятувальних підрозділів вогонь поширився на площу 400 метрів квадратних. Вогнеборці локалізували пожежу у тих межах, у яких застали на момент прибуття. Пожежа локалізована о 6 год. 56 хв., а о 9 год. 10 хв. повністю ліквідована. Завдяки оперативним діям вогнеборців від знищення вдалося врятувати перший, другий та 95 % третього поверху школи. Вогнем знищено покриття на площі 400 м. кв. та перекриття.

Всього для ліквідації пожежі від Управління ДСНС залучалися 8 одиниць техніки та 38 чоловік особового складу. На місці пожежі загиблих та травмованих не виявлено. Попередня причина – необережне поводження з вогнем. Сума збитків встановлюється.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З'ясування стосунків ...
Наступна новина: 2 жовтня 2013 року – ...

КОМЕНТАРІ