В Ужгороді, втікаючи від міліціонерів, перекинувся на "Шкоді" мукачівець

В Ужгороді, втікаючи від міліціонерів, перекинувся на "Шкоді" мукачівець

02.10.13 08:10 0 1315
Від удару в бордюр іномарка загорілася, а в її салоні правоохоронці знайшли синтетичний наркотик метамфетамін і кастет.

Резонансна автопригода трапилася днями в Ужгороді. Серед ночі на шаленій швидкості на вулиці Гагаріна з′явилася «Шкода-Суперб», яка обігнала авто, що пригальмувало на пішохідному переході. Поруч ніс службу наряд ДАІ. Співробітники міліції намагалися зупинити водія-порушника, але він проігнорував вимогу стражів доріг і, не збавляючи швидкості, помчав далі. Міліціонери, розуміючи, що водій, скоріш за все, під впливом алкогольних або наркотичних препаратів, кинулися навздогін. Тим часом «Шкода» продовжувала свій шалений рух. Водій, грубо порушуючи правила дорожнього руху, попрямував по зустрічній смузі через залізничний переїзд. На одному з перехресть проїхав на червоне світло, ледь не зачепивши інший транспортний засіб.

Погоня закінчилася біля магазину «Осетія», що на вулиці Минайській. Тут «Шкода» на швидкості зачепила колесом бордюр, від чого перекинулася, а далі загорілася. На щастя, вчасно підоспіли співробітники ДАІ та водії інших транспортних засобів, котрі й погасили пожежу. Водій іномарки відбувся переляком і незначними тілесними ушкодженнями. Коли співробітники міліції почали з ним розмовляти, то звернули увагу на розширені зіниці його очей (це перша ознака наркотичного сп’яніння). Молодик поводився неадекватно: збуджено розмахував руками, викрикував незрозумілі фрази тощо. Тож співробітники ДАІ (а того вечора відповідальним був сам керівник Державтоінспекції міста підполковник міліції Олексій Співак) вирішили детально оглянути салон іномарки.

Припущення стражів порядку почали підтверджуватися відразу. В машині на видному місці лежали залишки фольги (у неї зазвичай фасують наркотичні препарати) та очні краплі (наркомани використовують їх для звуження зіниць). Пізніше в салоні знайшли пакетик з білою порошкоподібною речовиною (експертиза встановила, що це наркотик метамфетамін) і кастет, що належить до холодної зброї. Авто доставили на штрафмайданчик.

- Ситуація, пов’язана із зухвалим ігноруванням правил дорожнього руху, що спостерігається останнім часом в області і в Ужгороді зокрема, не може не викликати занепокоєння, - каже начальник Ужгородської міської ДАІ Олексій Співак. – Окремі автовласники, не усвідомлюючи того, що своїми діями створюють аварійну ситуацію на дорогах і становлять таким чином потенційну загрозу для здоров’я та життя інших громадян, всілякими способами намагаються обійти Закон. Ось і в цьому випадку 23-річний водій «Шкоди», житель Мукачева, який ледь не наробив біди і собі, й іншим, опам’ятавшись, не став шкодувати про вчинене, а спрямував усі зусилля, аби владнати це незручне для нього питання.

Нині за цим фактом триває слідство, злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ольга СТЕФАНЕЦЬ

«Відомості міліції»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У квартирного крадія ...
Наступна новина: "Свобода" ...

КОМЕНТАРІ