Закарпаття: тиждень права відбувся в школі на Свалявщині

Закарпаття: тиждень права відбувся в школі на Свалявщині

02.10.13 08:20 0 819
У рамках Всеукраїнського «Тижня права» керівництво Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а саме директор школи Петро Лизанець, запросив на урок начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Свалявського райвідділу міліції ст. лейтенанта міліції Івана Станковича та помічника дільничного інспектора міліції мол. сержанта Сергія Яновича.

На уроці також були присутні заступник директора з навчально–виховної роботи М.Куштан та психолог школи Р.Шипович.

Дана бесіда мала правову тематику, адже знання своїх прав і обов’язків, дотримання законів є важливою умовою щасливого майбутнього. Розпочав бесіду директор школи, який зауважив, що у житті бувають різні ситуації, інколи, не знаючи, як правильно вести себе в тій чи іншій ситуації, можна нашкодити як собі, так і оточуючому середовищу. Мета кожної людини – знайти, визначити і зайняти своє місце у суспільстві. Ви – частинка суспільства, і наскільки гармонійним буде співіснування, залежить, переважно, від вас як особистості. Однак запам’ятайте: поряд з вами проживають люди, які також мають права. Тому реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому права та інтереси інших, - це своєрідне мистецтво.

Іван Станкович зосередив увагу учнів на знанні норм чинного законодавства, дотриманні прав і обов’язків, які покладені на кожного громадянина України, на правилах поводження в школі та поза нею, дотриманні дисципліни. «Знати свої права – значить, уже наполовину володіти ними» - каже правоохоронець.

«Право, закони супроводжують людину впродовж усього життя. Щоб уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати законодавство. Неможливо знати детально усі закони, але основне, що стосується вас, ви повинні знати», - з такими словами до учнів звернувся помічник дільничного С.Янович.

Урок пройшов вдало, керівництво школи висловило вдячність запрошеним правоохоронцям.

Вікторія Калабішка

Свалявський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: Рівненщина: відбулася ...

КОМЕНТАРІ