Волинські правоохоронці навчали школярів, як діяти при повідомленні про загрозу вибуху

Волинські правоохоронці навчали школярів, як діяти при повідомленні про загрозу вибуху

02.10.13 08:08 0 1202
На базі однієї зі шкіл Луцького району діти разом із вчителями навчалися евакуації при небезпечних для їхнього життя ситуаціях.

По лінії 102 надійшло повідомлення про те, що в приміщенні школи закладена бомба. Доки на місце події мчали працівники міліції, у школі пролунав сигнал про евакуацію. Після цього всі повинні залишити школу та перейти на безпечну територію – стадіон.

Слідчо-оперативна група Луцького райвідділу внутрішніх справ, спеціалісти науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області та рятувальники, переконавшись, що в приміщенні нікого немає, приступили до роботи. Вибухотехніки знайшли «бомбу» та винесли її на вулицю для знешкодження.

Як знешкоджують вибухонебезпечні предмети, спеціалісти продемонстрували на території стадіону, щоби учні на власні очі переконалися, наскільки це небезпечно. Крім цього, показали школярам, як вибухівку шукають за допомогою службового собаки.

Працівники сектору медичного забезпечення УМВС України у Волинській області розповіли, які травми можна отримати під час вибухів, а відтак навчили, як правильно надати першу медичну допомогу потерпілому.

Заступник начальника управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області полковник міліції Володимир Поліщук наголосив:

– Ви повинні правильно та без паніки діяти у подібних ситуаціях, слухати вчителів і надати нам змогу усунути небезпеку. Крім цього, закликаю вас не жартувати на подібні теми, адже в області уже є випадки, коли у ролі псевдоміліціонерів виступали неповнолітні. Наголошу: хлопців за небезпечний жарт притягнули до кримінальної відповідальності.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ