Волинська область: рятувальники проводять командно-штабні навчання (фото, відео)

Волинська область: рятувальники проводять командно-штабні навчання (фото, відео)

02.10.13 08:17 0 778
1 жовтня у Луцьку розпочались командно-штабні навчання щодо готовності органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Волинської області до дій у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

Навчання розпочались із засідання обласної комісії ТЕБ та НС, на якому під керівництвом заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України полковника служби цивільного захисту Сергія Осипенка та заступника голови Волинської ОДА Віталія Карпюка, відпрацьовані питання щодо запобігання та подальшої ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із проходженням територією області активного циклону.

Відповідно до повідомлення обласного гідрометеоцентру про загрозу суттєвого погіршення метеорологічних умов, відбулось оповіщення керівників складу органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту області і членів регіональної комісії з питань ТЕБ і НС. В овальному залі облдержадміністрації керівники служб доповіли про наявні сили і засоби, а також про переведення їх у режим підвищеної готовності для виконання дій за призначенням з ліквідації можливих наслідків природної надзвичайної ситуації.

Відповідно до легенди навчань, у зв’язку із проходженням циклону оперативна обстановка в області різко ускладнилась: інтенсивні зливи і шквалистий вітер спричинили часткове руйнування житлових будинків, пошкодження ліній електромереж, порушення функціонування систем життєзабезпечення населення та окремих об’єктів. Внаслідок буревію в області пошкоджено понад 2700 будівель та споруд (у тому числі 115 житлових будинків зруйновано повністю), пошкоджено 1600 гектарів лісу, без світла залишились 226 населених пунктів, без зв’язку – понад 30, утворились перешкоди на автошляхах державного та місцевого значення, частково підтоплено 289 житлових будинків у 16 населених пунктах. За попередніми даними місцевих штабів з ліквідації надзвичайних ситуацій, на території області загинуло 11 осіб, постраждала 191 особа. Порушено нормальні умови життєдіяльності понад 10 тис. осіб.

У зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації у Волинській області в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Учасники заходу відпрацювали план оповіщення населення, узгодили заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт, а також питання подальшого життєзабезпечення та відновлення постраждалих населених пунктів. Це стало першим етапом навчань з органами управління та підрозділами цивільного захисту регіону.

У другій половині дня проведено практичне навчання з ліквідації наслідків аварії на котельні, яка, за задумом, виникла внаслідок надзвичайної метеорологічної ситуації в обласному центрі. Управління ДСНС в області розгорнуло пересувний пункт, на базі якого і було проведено засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС з відпрацювання практичних дій органів управління та підрозділів Луцької міської ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ області з ліквідації наслідків вибуху та пожежі в котельні.

За підвищеним номером виклику до місця події прибули підрозділи аварійно-рятувальної частини, частини спеціальної пожежної техніки, Державної пожежно-рятувальної частини №1, бригада швидкої медичної допомоги, аварійні бригади «Волиньгазу», «Луцьктепло» та «Волиньобленерго», оперативно-слідча група міліції.

Рятувальники здійснили гасіння умовної пожежі з трьох бойових дільниць. З приміщення котельні винесли тіла загиблих, а з покрівлі будівлі евакуювали 2-х працівників котельні. Особовий склад аварійно-рятувальної частини здійснив розбір обрушених залізобетонних конструкцій за будівлею котельні, під завалами яких виявив ще одного потерпілого. Для цього працівники ДСНС використали інженерну техніку та спеціальне аварійно-рятувальне обладнання. Працівники медичної служби надали медичну допомогу постраждалим. Для відновлення морально-психологічного стану потерпілих з ними провели роботу психологи УДСНС в області.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центрі Чернівців ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ