У Львівській області свободівці розкритикували роботу управлінь Жовківської райдержадміністрації

У Львівській області свободівці розкритикували роботу управлінь Жовківської райдержадміністрації

02.10.13 08:22 0 949
На черговій сесії Жовківської районної ради депутати заслухали інформацію керівників профільних управлінь райдержадміністрації про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, фракція ВО "Свобода" розкритикувала роботу керівників управління освіти, молоді та спорту та фінансового управління.

Під час звіту керівника районного управління освіти, молоді та спорту Степана Лавріва з'ясувалося, що до загальноосвітні школи району не забезпечено вугіллям. Також депутати вимагали пояснень керівництва управління з приводу виданого наказу про збір овочів від батьків для організації харчування школярів. Ще одним свідченням незадовільної роботи керівника управління освіти стало невиконання програми енергозбереження, яка передбачала заміну старих вікон на нові. Враховуючи численні зауваження, свободівці запропонували звернутися до голови РДА та керівника обласного управління освіти із закликом перевірити відповідність очільника управління освіти Степана Лавріва займаній посаді.

Багато запитань у депутатів викликав звіт начальника фінансового управління РДА Галини Вус про виконання районного б'юджету за перше півріччя 2013 року. Під час заслуховування керівників профільних управлінь стало відомо про проблеми із забезпеченням установ коштами на першочергові видатки. Не вистачає коштів на заробітну плату і місцевим радам. Натомість керівництво фінуправління у своєму звіті вказує про "добрий стан" виконання районного б'юджету та не згадує проблемних питань.

Голова комісії соціяльно-економічного та культурного розвитку районної ради свободівець Ігор Іванюк зазначив: "Аналізуючи ситуацію з дотацією вирівнювання на 2013 рік по області, ми бачимо, що инші райони отримують значно більші суми з державного б'юджету, ніж Жовківський. До прикладу, на Жидачівський район передбачено дотацію 4 млн. 294 тис. грн., на Самбірський – 5 млн. 240 тис. тоді, коли на Жовківський – лише 653 тисячі".

На думку депутатів, керівник фінансового управління Галина Вус не докладає належних зусиль, аби залучити додаткові кошти на розв'язання нагальних проблем. Також немає аналізу виконання районних програм та стан освоєння виділених коштів. Свободівці запропонували звернутися до голови райдержадміністрації та начальника фінансового управління области, аби перевірити відповідність керівника районного фінуправління Галини Вус займаній посаді.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Перший заступник голови ...

КОМЕНТАРІ