У Львівській області жовківська районна рада вимагає від Держскарбниці розблокувати кошти місцевих рад

У Львівській області жовківська районна рада вимагає від Держскарбниці розблокувати кошти місцевих рад

02.10.13 08:13 0 1360
За ініціятиви фракції ВО "Свобода" Жовківська районна рада звернулася до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з приводу незадовільної роботи Державної скарбничої служби. Це рішення депутати ухвалили на засіданні чергової сесії Жовківської районної ради.

Ще на початку б'юджетного року Державна скарбнича служба зі значними затримками проводила платіжні доручення місцевих рад. Йдеться про кошти, які мали бути перераховані за будівництво, виконані ремонти чи закупівлю товарів і обладнання. За підсумками 9 місяців 2013 року роботу місцевих рад у цьому напрямку практично паралізовано, а підрядники погрожують судовими позовами і стягненням заборгованости та відмовляються виконувати роботи в кредит.

Як зазначив голова фракції ВО "Свобода" Костянтин Орловський, затримки із проведенням платіжних доручень місцевих рад призвели до того, що на паралізовано роботу із розв'язання нагальних проблем району. "Обурення викликає те, що місцевим радам не дають можливости використати кошти, передбачені для ремонту автомобільних доріг. Із 5,9 мільйонів, призначених для Жовківського району, фактично надійшла лише третя частина. Із цієї третини скарбнича служба профінансувала тільки 43%. Враховуючи незадовільний стан дорожнього покриття, райдержадміністрація повинна вжити усіх заходів, щоби кошти на ремонт доріг було використано до останньої копійки", – наголосив свободівець.

Фракція ВО "Свобода" у Жовківській районній раді виступила з пропозицією звернутися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо вирішення проблем із блокуванням Державною скарбничою службою проведення платіжних доручень місцевих рад, а також щодо забезпечення в повному обсязі органів місцевого самоврядування коштами, необхідними для реалізації делегованих та власних повноважень.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сиротюк: "В ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ