Олег Сиротюк: "В Україні необхідно встановити справедливі пенсії для всіх громадян"

Олег Сиротюк: "В Україні необхідно встановити справедливі пенсії для всіх громадян"

02.10.13 08:13 0 942
30 вересня 2013 року народний депутат України свободівець Олег Сиротюк взяв участь у телевізійному та радійному етерах Тернопільської обласної телерадіокомпанії. Націоналіст розповів про перші дні роботи третьої сесії Верховної Ради, нинішню політичну ситуацію в парламенті, поділився настроями і очікуваннями ВО "Свобода" стосовно підписання Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом під час "Вільнюського саміту". Депутат не оминув і питання соціяльного забезпечення народу та програмових засад партії, покликаних захищати українців.

"Ми вважаємо, що за весь період української незалежности люди, які були біля керма держави, ніколи не думали про пересічних громадян, особливо про пенсіонерів, які є найменш забезпеченими. Владі байдуже до українців, які все життя пропрацювали на цій землі, – це робітники фабрик, заводів, колгоспів та инших підприємств. На жаль, вийшовши на пенсію, люди змушені животіти й виживати на той мізер, який їм вділили", – зауважив Олег Сиротюк. Народний депутат також наголосив, що ситуація, яка склалася в пенсійному забезпечені, – це ситуація повної несправедливости.

"У нашій передвиборчій програмі – Програмі захисту українців – зазначено, що ми виступаємо за значне збільшення мінімального та за обмеження максимального розміру пенсійного забезпечення. Ми й надалі декларуємо цю позицію в питанні пенсійного забезпечення. В Україні потрібно якнайшвидше встановити справедливі пенсії. Не може бути так, що мільйони українців живуть на тисячу гривень, а то й менше, а "привілейована каста" чиновників і держслужбовців високого рангу мають тисячі, а то і десятки тисяч гривень пенсії на місяць – це щонайменше не справедливо! Ми пропонуємо підвищити мінімальну пенсію до двох з половиною прожиткових мінімумів, а максимальний розмір пенсії обмежити розміром, який становитиме п'ять мінімальних пенсій за віком. Якщо такі зміни в законодавстві буде проголосовано, то ми зможемо знищити колосальний розрив у пенсійному забезпечені між народом і владною верхівкою та наблизити рівень пенсій мільйонів українців до справедливого рівня, аби люди могли не виживати, а жити", – зазначив в етері Тернопільської обласної держтелерадіо компанії України Олег Сиротюк.

Нагадаємо, що свободівці зареєстрували законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення дискримінації у пенсійному забезпеченні громадян України", згідно з яким пропонується змінити розмір пенсійного забезпечення українців. Зазначимо, що на права громадян України продовжують порушувати. Так, станом на 01.01.2013 в Україні налічувалося 13639,7 тисяч пенсіонерів, які отримують різні види пенсій на підставі певних законодавчих актів. Більшість із зазначених осіб (10501,4 тисяч пенсіонерів) отримує пенсію за віком, середній розмір якої становить 1464,33 грн., водночас трудовий стаж багатьох із цих осіб перевищує 50 років, що, на жаль, не гарантує гідного пенсійного забезпечення. Водночас певні категорії населення, маючи значно менший стаж роботи, отримують у рази вищі пенсії. Так, наприклад, 1362 судді (станом на 01.01.2013) перебувають на грошовому утриманні, середньомісячний розмір якого становить 7835,83 грн.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна візьме кредит у ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ