На Тернопіллі на спиртзаводі хімічили з держмайном

На Тернопіллі на спиртзаводі хімічили з держмайном

02.10.13 08:37 0 880
«Нема заводу – нема боргів» – вочевидь, за таким принципом керівництво Кобиловолоцького спиртового заводу на Теребовлянщині сподівалося уникнути фінансової відповідальності перед державою в особі Регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області. Ціна питання перевищувала 20 тисяч гривень.

Ще в 2010 році фахівці відділу контрольно-ревізійної роботи РВ ФДМУ під час перевірки виявили, що спиртзавод упродовж трьох років надавав в платне користування ЗАТ «Український мобільний зв’язок» частину даху для розміщення телекомунікаційного обладнання.

За законом, орендодавцем державного майна (а Кобиловолоцький спиртзавод – державне підприємство) може бути тільки територіальний орган ФДМУ. При цьому 70 відсотків коштів, отриманих за оренду, спрямовується до державного бюджету, а 30 – державному підприємству, на балансі якого перебуває орендоване майно.

Отримуючи від ЗАТ «Український мобільний зв’язок» 900 гривень щомісяця, спиртзавод розпоряджався ними на власний розсуд. Керівництво заводу після перевірки факт незаконної прихованої оренди й борг перед держбюджетом повністю визнало. Підприємство навіть сплатило державі 20 тисяч гривень. Однак протиправні орендні відносини на цьому не припинилися, зв’язківці й надалі використовували державний об’єкт, а спиртовики отримували за це гроші, ігноруючи вимоги РВ ФДМУ про сплату заборгованості.

Тим часом у спиртовій галузі України визріли реформи, й Кобиловолоцький спиртовий завод потрапив під реорганізацію шляхом приєднання до ДП «Укрспирт». Керівники підприємства, мабуть, полегшено зітхнули, сподіваючись, що з боргами розрахуються правонаступники. На останню претензію про сплату заборгованості у лютому цього року регіональне відділення так і не отримало жодної відповіді. Інтереси держави в особі РВ ФДМУ за його зверненням взялася відстоювати Прокуратура Теребовлянського району, подавши позов до Господарського суду Тернопільської області. Днями суд таки зобов’язав спиртзавод повернути державі 20789, 27 гривень.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: В Луцьку відключення ...

КОМЕНТАРІ