У квартирного крадія міліціонери вилучили більше тисячі пристосувань для відкриття дверей

У квартирного крадія міліціонери вилучили більше тисячі пристосувань для відкриття дверей

02.10.13 08:10 0 1159
Одеські правоохоронці затримали громадянина, підозрюваного у скоєнні ряду квартирних крадіжок. У квартирі, яку орендував затриманий, було виявлено та вилучено близько тисячі різних предметів, за допомогою яких можна проникнути в будь-яку квартиру.

Такої кількості різноманітних пристосувань для відкриття замків, вилучених у однієї людини, не пригадують навіть бувалі співробітники карного розшуку. У ході санкціонованого обшуку в квартирі, яку орендував затриманий, було виявлено та вилучено близько тисячі різних предметів, за допомогою яких можна проникнути в будь-яку квартиру. Частина інструментів виготовлена самим підозрюваним, частина - фабричного виробництва. Тут різноманітні відмички, заготовки для ключів, помповий пристрій для відкриття дверей, мініатюрний мікроскоп, за допомогою якого можна розглянути замок з середини.

Зловмисник - 29-річний житель ближнього зарубіжжя - заздалегідь готувався до скоєння крадіжок. Підбирав квартири, у яких стоять дорогі двері, та креслив схему житла. При цьому складність замку для нього значення не мала. Він вивчав його спочатку візуально, потім купував подібний замок, виготовляв відмички і вчився його відкривати. Спостерігав за мешканцями квартир, щоб бути впевненим, що під час скоєння крадіжки його ніхто не потривожить.

Здобиччю зловмисника ставали найрізноманітніші предмети: золоті та срібні вироби, гроші, посуд, сувеніри, а також брендові аксесуари: темні окуляри, годинники. Не гребував він навіть розпочатим парфумом.

Серед вилученого у зловмисника - навіть нагороди, отримані в роки Великої Вітчизняної війни. Його рука не здригнулася, коли тяглася до орденів і медалей, завойованим тими, хто захистив нас від фашизму.

Судячи з усього, злочинний стаж підозрюваного вельми солідний: у себе на батьківщині він знаходився в розшуку за скоєння низки злочинів, саме тому і переїхав до Одеси, продовживши злочинний промисел в Україні.

Стосовно затриманого слідчим відділом Одеського міського управління міліції розпочато кримінальне провадження згідно ч.4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За даний вид правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Подробиці дивіться о 23:25 у програмі «Crime news» на 5 каналі.

Прес-служба Одеського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Ужгороді, втікаючи від ...

КОМЕНТАРІ