ДПІ у м. Чернівцях: Ласкаво просимо!

ДПІ у м. Чернівцях: Ласкаво просимо!

02.10.13 13:07 0 1004
Такими словами зустріли чернівецькі міндоходівці п»ятикурсників Чернівецького торговельно - економічного інституту Київського національного торговельно - економічного університету, які навчаються за спеціальністю «фінанси».

Вже стали традиційними Дні відкритих дверей, які проводяться для молоді - майбутніх платників податків. Радує, що молоді люди цікавляться роботою податкового відомства, тими новаціями, які пропонує служба Міндоходів платникам податків.

З інтересом студенти спостерігали за роботою податківців, знайомились з різними методами дистанційного обслуговування платників із застосуванням сучасних інформаційних технологій.

Начальник інформаційно - комунікаційного відділу інспекції Наталія Бальон розповіла гостям про те, як створювався у нашому місті Центр обслуговування платників податків, про відкриття таких Центрів по всій Україні. Розповіла посадовець і про поетапне запровадження електронного аудиту. Сервісом «електронна перевірка» вже з 1 січня 2014 року зможуть скористатися платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міністерства доходів і зборів про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення. З 1 січня 2015 року послуга буде доступна для всіх представників малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування. А з 1 січня 2016 року - для всіх категорій платників податків. Наталія Бальон зазначила, що існуюча інфраструктура електронного документообігу дозволить перейти на дистанційний аудит без додаткових витрат як для бюджету, так і для платників податків.

Та, мабуть, найбільше зацікавило студентів питання подання податкової звітності в електронному вигляді. Серед присутніх відразу знайшлись бажаючі отримати ключі електронного цифрового підпису.

Сподобались майбутнім платникам й інші електронні сервіси Міндоходів, за допомогою яких безкоштовно надаються послуги в режимі реального часу за допомогою мережі Інтернет.

На завершення зустрічі студенти та викладач Чернівецького торговельно - економічного інституту Тетяна Томнюк визнали, що Міністерство динамічно розвивається і працює над тим, щоб платник податків якомога менше часу витрачав на процедури, пов'язані зі сплатою податків. Дружня атмосфера зустрічі сприяла відвертості, тому чимало молодих людей зізнались, що думають у майбутньому поповнити штат чернівецьких податківців.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує студентів навчальних закладів економічного спрямування та їх викладачів на «Дні відкритих дверей» до Центру обслуговування платників податків. Під час екскурсій усі бажаючі матимуть змогу більше дізнатись про основні напрямки реформування Міндоходів, роботу податкової інспекції в сучасних умовах, переваги подання податкової звітності в електронному вигляді, електронні сервіси, отримати відповіді з питань оподаткування, тощо.

Для реєстрації просимо звертатися за тел.:54-60-24, або на ел. пошту: roziasnen@ukr.net.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: 2 жовтня 2013 року ...
Наступна новина: У США другий день триває ...

КОМЕНТАРІ