В Закарпатській області мукачівські правоохоронці виявили на дачі нарколабораторію

В Закарпатській області мукачівські правоохоронці виявили на дачі нарколабораторію

02.10.13 13:17 0 939
В рамках проведення операції під умовною назвою «Мак» працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з дільничними інспекторами міліції під час огляду дачного помешкання 39-річного мешканця м.Мукачева було виявлено та вилучено 61 рослину коноплі та пристрої для її вирощування та куріння.

Так, за добровільною згодою власниці помешкання, правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції під час санкціонованого огляду натрапили на так звану домашню нарколабораторію. В присутності понятих з дачного будиночку було вилучено сім відер з ґрунтом, у яких були посаджені стебла коноплі (різної величини), пластикові пляшки зі зрізаною горловиною (для куріння марихуани), два респіратори, мінеральні добрива, спеціальні ваги. Також у сусідній кімнаті було виявлено витяжку, вентилятор, три спеціальні лампи штучного освітлення, які застосовувались для відбиття світла і тепла, скляні лійки, трубки та три медичних шприци з голкою із залишками рідини коричневого кольору.

Як розповіла власниця дачної ділянки, вона тривалий час не відвідувала помешкання, тому й гадки не мала, що її син влаштував у заміському будиночку.

Наразі мукачівцю, який вже раніше потрапляв у поле зору правоохоронців як споживач наркотичних речовин, доведеться відповідати перед законом за ознаками ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

Працівники мукачівської міліції наголошують, що за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин, а конопель у кількості до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність (ст. 106-2 КУпАП) у вигляді штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощених нарковмісних рослин. Кримінальна відповідальність (ст. 310 КК України) настає у випадку виявлення посівів від 100 рослин маку, а також від 10 рослин конопель. Частина 2 цієї статті, - розповів заступник начальника Мукачівського міського відділу міліції Іван Повханич, - передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Комітеті ВРУ з питань ...
Наступна новина: Блохін: "Від "Металіста" ...

КОМЕНТАРІ