Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці виявили сигарети без акцизних марок

Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці виявили сигарети без акцизних марок

02.10.13 13:07 0 975
Працівниками сектору державної служби по боротьбі з економічними злочинами Іршавського райвідділу міліції проведено ряд заходів на виявлення осіб, які можуть займатися незаконними операціями із тютюновими виробами.

У ході проведення рейду на території Іршавського району правоохоронці виявили в одному із магазинів у селі Білки у продажу сигарети без марок акцизного збору, які у подальшому були вилучені. Дане правопорушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий Іршавського райвідділу міліції Віктор Газдик відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) – карається штрафом від п′ятсот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Приватний підприємець з села Ільниця здійснював роздрібну торгівлю без відповідної ліцензії в магазині. Правоохоронцями було притягнуто підприємця до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності), що тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції, знарядь виробництва і сировини чи без такої.

Під час перевірки торгової точки підприємця у селі Осій правоохоронцями було виявлено, що продавець продала неповнолітній особі сигарети. Підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами), що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як прокоментував в.о.начальника сектору державної служби по боротьбі з економічними злочинами Іршавського районного відділу міліції підполковник Юрій Росоха, правоохоронці неодноразово звертались до працівників торгівлі з проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати тютюнові вироби без акцизних марок, і особливо не продавати сигарети дітям.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк продовжує ...
Наступна новина: ДПІ у м. Чернівцях: Ласкаво ...

КОМЕНТАРІ