Колегія Львівської облдержадміністрації схвалила зміни та доповнення до Обласної програми поводження з твердими побутовими відходами

Колегія Львівської облдержадміністрації схвалила зміни та доповнення до Обласної програми поводження з твердими побутовими відходами

02.10.13 13:18 0 783
Обласна програма поводження з твердими побутовими відходами на період 2007-2015 років, яка була розроблена облдержадміністрацією та затверджена сесією Львівської обласної ради 12.06.2007 року та діє до є недосконалою і не вирішує низки важливих та складних проблем поводження з твердими побутовими відходами. Тому виникла необхідність внести зміни та доповнення до діючої Програми.

Про це повідомив під час виїзного засідання Колегії обласної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Богдана Матолича директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Ігор Базарник.

«Діюча програма здебільшого спрямована на виконання заходів та підтримку локального характеру функціонування сфери поводження з твердими побутовими відходами. Зокрема, на вирішення питань будівництва регіональних об’єктів (сміттєзвалищ), приймання та переробки твердих побутових відходів», – зазначив І. Базарник.

Він додав, що на виконання доручення голови обласної державної адміністрації, департамент житлово-комунального господарства розробив систему нового концептуального підходу щодо розв’язання проблеми поводження з твердими побутовими відходами не локально для окремо вибраної території, а в цілому для області.

«Суть системної діяльності в зазначеній сфері полягає у застосуванні ринкових, економічно обґрунтованих механізмів, кластерної політики у сфері забезпечення високого технічного та технологічного рівня поводження з твердими побутовими відходами. В її основу закладено інший принцип міжтериторіальних відносин щодо організації сміттєзбирання, транспортування, переробки, захоронення та утилізації (переробки) в цілому. Впровадження даного підходу стосується не тільки міст, районних центрів, але і кожного населеного пункту», – сказав І. Базарник.

Він відзначив, що даною концепцією здійснено умовний поділ територій на чотири регіональні зони, кожна з яких охоплює територію радіусом до 70 кілометрів, де проживають понад 800 тис. мешканців. Запропоновано сучасний підхід комплексної очистки, переробки та утилізації твердих побутових відходів за нерозривною схемою: збір – транспортування – сортування – переробка – утилізація – захоронення.

За підсумками обговорення цього питання, Колегія обласної державної адміністрації вирішила схвалити зміни та доповнення до Обласної програми поводження з ТПВ, відповідно департаменту ЖКГ облдержадміністрації було дане доручення дані зміни та доповнення опублікувати в засобах масової інформації.

Зазначимо, щорічно у Львівській області утворюється від 600-700 тисяч тонн сміття. На на території області налічується 671 сміттєзвалище загальною площею понад 600 га, і лише у 13 сміттєзвалищ є дозвільні документи для проведення діяльності.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Блохін: "Від "Металіста" ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ