Школярам пояснили, наскільки серйозними є

Школярам пояснили, наскільки серйозними є "жарти" про замінування

02.10.13 13:30 0 761
З метою профілактики кримінальних правопорушень, які скоюються дітьми та пов'язані з анонімними повідомленнями про замінування навчальних закладів, 30 вересня співробітниками Алуштинського міськвідділу міліції була проведена навчальна тривога в одній із шкіл міста.

Адміністрацією навчального закладу були евакуйовані учні з 8 по 11 класи. Школярам наочно продемонстрували, наскільки серйозні і затратні «жарти» про закладені вибухові пристрої. В.о. начальника служби кримінальної міліції у справах дітей Олександр Яковенко розповів підліткам про адміністративну та кримінальну відповідальність за подібні діяння.

Також школярі змогли на власні очі побачити роботу службової собаки в дії. Діти заховали гільзи від мисливської рушниці на спортивному майданчику, а міліцейський собака по кличці Султан за кілька хвилин виявив їх.

- Роботу кінолога алуштинської міліції Олександра Бусигіна і його підопічного Султана, на щастя, доводиться бачити не часто. евакуація була навчальною. Ми пояснили школярам, що міліціонери обчислюють «жартівників» у короткі терміни, не дивлячись на те, з якого телефону дзвонить зловмисник і повідомляє про лже-замінування. А ось покарання за подібні діяння - досить суворе. Сподіваємося, що дітям піде на користь цей урок і вони засвоїли отримані знання, - підсумував начальник міліції громадської безпеки Алуштинського МВ Андрій Гурченко.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Експерти з роззброєння ...

КОМЕНТАРІ