Десять років доведеться провести зловмисникам за ґратами за крадіжку та вбивство свідка

Десять років доведеться провести зловмисникам за ґратами за крадіжку та вбивство свідка

02.10.13 13:50 0 785
Нещодавно в Дергачівському районному суді Харківської області слухалася справа по обвинуваченню двох місцевих мешканців, які скоїли крадіжку та жорстоке вбивство літнього чоловіка.

Минулої осені до Дергачівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від господаря однієї з крамниць селища Руська Лозова. Чоловік поскаржився, що вночі невідомі особи викрали з підсобного приміщення горілку, харчі, та цигарки на суму 2700 гривень. Працівники дергачівської міліції відразу розпочали проводити слідчо-оперативні заходи, щоб встановити осіб причетних до крадіжки. Того дня дільничні та оперативники, відпрацьовуючи територію селища і опитавши громадян, які мешкають поблизу магазину, з’ясували, що ввечері двоє чоловіків посеред вулиці розпивали алкогольні напої. Згодом працівники міліції встановили цих місцевих мешканців. Один з них раніше судимий 45-річний громадянин, інший – його 20-річний знайомий, обидва непрацюючі. Люди бачили, як чоловіки напідпитку сперечалися з пенсіонером. Той зробив їм зауваження і просив відійти подалі, адже чоловіки заважали старому відпочивати.

З ранку його рідних хвилювало те, що дідуся не було вдома, він зник з оселі нікого не повідомивши. Пізніше дергачівські правоохоронці знайшли тіло пенсіонера у лісопосадці поблизу магазину. Працівники міліції, проаналізувавши всі обставини справи, вийшли на слід зловмисників, що були причетні не тільки до крадіжки, а й вбивства свідка.

Самі підозрювані зізналися, коли під час посиденьок у них закінчилася випивка і гроші, вони вирішили вкрасти товар у вже зачиненому магазині. Щоб дістатися до підсобного приміщення зловмисники озброїлися великим металевим молотком та ломакою. Пробираючись до приміщення магазину крадії почули голос вже знайомого пенсіонера, який вдруге втручався в їх особисті справи. Старий закликав припинити хуліганські дії та погрожував викликати працівників міліції. Щоб дідусь не заважав, зловмисники вирішили назавжди позбутися його. Поплічники скоїли над ним жорстоку розправу, забили молотком до смерті. Бездиханне тіло сховали неподалік у лісосмузі. Після того довели задумане до кінця, взявши додому викрадений товар, продовжили застілля. В ранці, коли правоохоронці опитували підозрюваних, вони у всьому скоєному винили не себе а оковиту, яка підштовхнула їх до злочину.

За цим фактом слідчими Дергачівського РВ було відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та ч.9 ст. 115 (умисне вбивство з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення). Провину підсудних під час слухання справи у суді було повністю доведено. Суд присудив 10 років позбавлення волі кожному із зловмисників.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті міліція ...
Наступна новина: Аби запобігти "телефонним " ...

КОМЕНТАРІ