Аби запобігти

Аби запобігти "телефонним " шахрайствам, міліція Сумщини застерігає людей соціальною рекламою

02.10.13 13:55 0 836
Однією з останніх жертв таких зловмисників став 70-річний житель обласного центру. Чоловік, повіривши «віртуальному міліціонеру», перерахував на його рахунок понад чотири тисячі цілком реальних гривень. Аби запобігти цьому виду шахрайств правоохоронці Сумщини разом з журналістами зробили соціальний ролик.

Близько третьої години ночі чоловіка розбудив дзвінок мобільного телефону. «Батьку, я в міліції. Мене хочуть посадити. Допоможи!»,– почулося зі слухавки, і пенсіонеру здалося, що він справді чує голос сина. За мить у трубці пролунав вже інший голос: «Я черговий райвідділу. Ваш син дійсно у нас. Під час бійки покалічив людину. Але ми цю подію поки-що не зареєстрували. І щоб потерпілий не писав заяву, йому треба заплатити. За таких умов ніхто кримінальну справу відкривати не буде. Всього потрібно п'ятнадцять тисяч гривень…»

Сполоханий такою звісткою пенсіонер запропонував «вирішити питання» за 4,2 тисяч гривень. Почувши про згоду, літній чоловік, щойно розвиднилося, вирушив до найближчого терміналу, аби виконати умови домовленості.

Усвідомлення того, що його ошукали, прийшло лише після телефонної розмови з сином. Той навіть і не підозрював, що навколо нього розгортаються такі події.

міліція вживає заходів, аби встановити особу і затримати зловмисника. Правоохоронці в котре попереджають громадян, аби вони не були занадто довірливими.

– Коли до вас телефонують з подібними пропозиціями знайте – це шахраї. Ні в якому разі не продовжуйте розмову. Намагайтесь опанувати себе, негайно покладіть слухавку, після чого зателефонуйте на лінію «102», яка працює цілодобово, і повідомте міліцію про спробу шахрайства. Будьте обачні і не давайте злочинцям жодного шансу, – наголошує речник міліції Сумщини Ельвіра Біганова.

ВІДЕО:
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ