Мінрегіонбуд: вже скасовано 130 необгрунтовано підвищених тарифів у ЖКГ

Мінрегіонбуд: вже скасовано 130 необгрунтовано підвищених тарифів у ЖКГ

02.10.13 13:11 0 789
Опалювальний сезон, який розпочався у всіх, за винятком південних, регіонах України, триватиме без перерв до запланованого завершення, навіть якщо температура до 15 жовтня істотно підвищиться. Про це в ефірі телеканалу БТБ повідомила начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіонбуду Наталія Хоцянівська.
За словами Хоцянівської, за винятком Одеської, Херсонської, Миколаївської областей, і Криму, де поки що тепла погода, в усіх інших регіонах до тепла підключаються школи, дошкільні заклади, лікарні. За ними тепло подається і до житлових будинків.
«Раз опалювальний сезон розпочато, технологічний процес не передбачає його відключення, і він, як і належить, буде тривати до весни», - зазначила Хоцянівська.
Вона також повідомила, що з початку цього року місцеві органи влади підвищили 323 тарифи в ЖКГ, на сьогодні відповідні комісії перевірили 217 тарифів щодо їх економічної обґрунтованості. Вона повідомила, що за підсумками роботи комісій місцевим органам надано доручення скасувати тарифи, 130 необгрунтовано підвищених тарифів вже скасовано.
Хоцянівська зазначила, що тарифи в ЖКГ треба переглядати розумно і обґрунтовано. Як негативний приклад вона навела рішення Полтавської міськради про підвищення тарифів, яке викликало бурхливу реакцію людей і різку критику Прем'єр-міністра М.Азарова.
Як показала робота комісій, - повідомила Хоцянівська - частіше необґрунтованими бувають послуги на утримання будинків та прибудинкових територій, зокрема послуги з прибирання, обслуговування ліфтів, дезінфекція та ін.
За інформацією Мінрегіонбуду, підготовка житлових будинків, об’єктів соціальної сфери та бюджетних установ і організацій до роботи в осінньо-зимовий період фактично завершена.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі жінка ...
Наступна новина: Завершився ...

КОМЕНТАРІ