Росія не припинить торговельних взаємовідносин з Україною - Кшиштоф Лісек

Росія не припинить торговельних взаємовідносин з Україною - Кшиштоф Лісек

02.10.13 18:49 0 977
Росія не припинить торговельнДепутат Європарламенту від Польщі Кшиштоф Лісек переконаний, що Росія не припинить торговельних взаємовідносин з Україною. В ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ депутат також зазначив, що методи впливу, які Москва використовує в стосунках з Києвом, шкодять насамперед інтересам самої Росії, а кожна країна Євросоюзу відтепер буде вкрай обережною у будь-яких торговельних стосунках із Російською Федерацією.
«Коли ми обговорювали цю тему тиждень тому на засіданні Комітету закордонних справ, всі колеги, наприклад, із Іспанії, Великої Британії чи Франції… були одностайні у висновках: цей тиск є неприйнятним, і стосунки між двома партнерами у 21 столітті не можуть так виглядати…. Зрештою, методи, які Росія використовує, спрямовані проти самої Росії, тому що кожна країна Європейського Союзу віднині буде вкрай обережно підписувати будь-які торговельні угоди з Москвою», - вважає Лісек.
Росія, на думку депутата, з допомогою енергетичних ресурсів чи торговельних заборон намагається тиснути на тих, хто обирає неприйнятний для неї курс.
«Ми бачимо це, наприклад, із Молдовою, стосовно заборони імпорту вина. Так було у минулому із Грузією, коли під питанням також був імпорт вин, фруктів і так далі. Але ми бачимо це і проти країн-членів ЄС сьогодні, наприклад, Литви та Польщі. Польські фрукти та м'ясо, ввезення яких було дозволено на російський ринок протягом багатьох десятиліть, сьогодні оголошені отрутою. Ці методи Росія, на жаль, використовує проти своїх партнерів. Аналогічно вони чинять стосовно України», - сказав він.
Водночас депутат переконаний, що стосунки між країнами-сусідками не перервуться, бо РФ має велику потребу в Україні як виробникові потрібних для неї товарів та імпортерові її енергоресурсів.
«…Є багато спільних підприємств. Росія потребує певних українських продуктів, але також їй потрібно продавати кудись свій газ. Уявімо ситуацію, коли Україна не купуватиме ресурс у майбутньому, імпортуючи його з Заходу. Де Росія продаватиме це паливо? Франція має свої джерела енергії, у них є атомні електростанції. Італійці та іспанці переважно купують газ і нафту в арабських країнах, Північній Африці чи Норвегії, але не в Росії. Ми – поляки, словаки, литовці, - потребуємо російського газу, нафти, але ми також потрібні їм, тому що ми – хороші покупці і купуємо його. Тож я - досить оптимістичний», - зазначив Лісек.
Депутат також називає рішення України про євроінтеграцію стратегічним вибором між двома цивілізаціями, який принесе чимало переваг її громадянам у майбутньому.х взаємовідносин з Україною - Кшиштоф Лісек
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: ГУ ...
Наступна новина: До уваги платників: єдиний ...

КОМЕНТАРІ