Олег Тягнибок відвідав Вільнюс, де провів низку зустрічей із керівниками Литовської держави

Олег Тягнибок відвідав Вільнюс, де провів низку зустрічей із керівниками Литовської держави

02.10.13 19:08 0 1160
30 вересня – 1 жовтня 2013 року лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок разом із народним депутатом-свободівцем Олегом Гелевеєм відвідали Вільнюс у рамках візиту лідерів українських опозиційних партій «Свободи», «Батьківщини» та «УДАРу» до Литви. У Вільнюсі відбулися зустрічі з литовським президентом Далею Грибаускайте, спікером місцевого парламенту Відасом Гедвіласом, з представниками партії «Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи». Під час зустрічей із литовськими політиками було обговорено перспективи підписання в листопаді Угоди про асоціяцію з Европейським Союзом, а також домовлено про подальшу співпрацю українських та литовських націоналістів. Олег Тягнибок повідомив, що делегацію «Свободи» запрошено до Литви в листопаді цього року, коли відбуватиметься Вільнюський саміт.

Так, 30 вересня очільник «Свободи» Олег Тягнибок разом з иншими лідерами української опозиції зустрівся з Президентом Республіки Литва Далею Грибаускейте. Політики обговорили можливості підписання під час листопадового саміту у Вільнюсі Угоди між Україною та ЕС. Зокрема, Олег Тягнибок наголосив, що для «Свободи» як націоналістичної сили важливо, аби Угоду таки було підписано. По-перше, як повідомив свободівець, це дасть змогу Україні вирватися з-під впливу Москви, який постійно заганяє українців у колоніальне минуле. По-друге, підписання Угоди – це змога декомунізувати свідомість української нації та стати на шлях европейських цінностей.

Цього ж дня Олег Тягнибок та Олег Гелевей зустрілися з головою Сейму Литви Відасом Гедвіласом.

1 жовтня українські опозиціонери провели зустріч із представниками партії «Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи», яка нині править у Литві. Зокрема, з українськими політиками зустрілися колишнім міністром закордонних справ Литви Андроніусом Азубалсом та колишнім прем’єр-міністром Андрусом Кубіліусом. Також на зустріч з Головою «Свобода» прибули представники націоналістичного крила «Союзу Вітчизни», в ході зустрічі з яким було домовлено про співпрацю націоналістичних партій України та Литви.

Підсумовуючи зустрічі з політиками, лідер «Свободи» зазначив, що литовці поділилися з представниками України досвідом, як боротися з шаленою експансією Росії, яка всіляко намагається перешкодити підписанню Угоди про асоціяцію з ЕС. «Свого часу країни Прибалтики, коли вирішили йти самостійним шляхом та будувати европейські держави, відчули на собі шалений тиск Кремля. Росія тиснула зокрема на литовців, які мали власне бачення розвитку своєї країни. Литовцям було надзвичайно складно і політично, і економічно, однак вони витримали цей імперський наступ та зберегли Литву. Ба більше, нині вони йдуть разом із европейською сім’єю народів нормальним цивілізаційним шляхом. Українцям сьогодні варто брати приклад із литовців. Так, буде нелегко, однак ми повинні пам’ятати про те, для чого ми все робимо. Українці мають повернутися в колиску евпропейських націй та збудувати міцну національну державу», – наголосив Олег Тягнибок.

У рамках перебування у Вільнюсі Олег Тягнибок та Олег Гелевей також відвідали Церкву Пресвятої Трійці, богослужіння в якій сьогодні здійснюється українською мовою, та нещодавно встановлений пам’ятник Тарасові Шевченку.

Світлини: https://plus.google.com/u/2/photos/102652274152528116947/albums/5930101456914163457

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Юрій Сиротюк: «Київська ...

КОМЕНТАРІ