Юрій Сиротюк: «Київська міліція фактично перетворилася на приватне бандформування на побігеньках у влади»

Юрій Сиротюк: «Київська міліція фактично перетворилася на приватне бандформування на побігеньках у влади»

02.10.13 19:20 0 1159
2 жовтня 2013 року після свавілля міліції, застосування до мітингувальників під Київрадою грубої фізичної сили та спецзасобів народні депутати України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк та Андрій Іллєнко прибули до головного управління міліції Києва, аби поспілкуватися з його керманичем Валерієм Коряком та отримати пояснення з приводу ганебної ситуації, що склалася в столиці.

За словами Юрія Сиротюка, навіть у головному управлінні міліції Києва так звані «правоохоронці» не побоялися вчинити злочин – свободівців, усупереч закону «Про статус народного депутата» та попри відповідні роз’яснення Конституційного Суду України, не допустили навіть на територію управління. Ба більше, генерал-лейтенант міліції В.Коряк відмовився спілкуватися з парламентарями, натомість вислав на бесіду одного зі своїх заступників.

Націоналісти висловили своє обурення поведінкою міліції біля Київради і загалом систематичним порушенням міліціянтами законів «Про статус народного депутата», «Про місцеве самоврядування» та «Про міліцію». Окрім цього, було складено письмову заяву щодо скоєння низки злочинів 2 жовтня 2013 року білі КМДА посадовими особами-представниками спецпідрозділу «Беркут». Зокрема, у заяві націоналісти вимагають назвати посадову особу, яка керувала свавіллям міліції та вчинила злочин проти громадськости; покарати та притягнути до відповідальности всіх осіб, які не допускали до будівлі КМДА народних депутатів України і депутатів Київської міськради від опозиційних сил, журналістів та представників громади; дати роз’яснення з приводу ситуації з викраденням невідомими злочинцями свободівця Володимира Бохняка, який, попри запевнення міліціянтів про їхню непричетність до цієї ситуації, опинився у Шевченківському райвідділі міліції; звільнити всіх незаконно затриманих громадських активістів та націоналістів, яких безпричинно затримали; провести службове розслідування щодо дій міліції, яку народний депутат України Юрій Сиротюк о 9:30 викликав за екстреним номером 102 до будівлі КМДА, аби заявити про порушення законодавства, але слідчо-оперативна група до 13:30 так і не прибула.

Коментуючи останні події, народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк наголосив: «Ганебна поведінка правоохоронців – фактичне посягання на конституційний лад у державі. Це тяжкий кримінальний злочин, який вчинили особи, які за своїм безпосереднім професійним обов’язком зобов’язані стежити за дотриманням законодавства і зупиняти його порушення. Втім, зважаючи на поведінку нинішньої української міліції, зрозуміло, що в нашій державі нині все перевернулося з ніг на голову, бо міліція плює на закони і сліпо виконує прямі вказівки з Банкової.

Нині силовики виконали незаконну вказівку та заборонили доступ до Київської міськради народним депутатам України, депутатам Київської міськради від опозиційних фракцій, журналістам і громадськості, чим порушили Конституцію та низку законів, які передбачають, що органи місцевого самоврядування мають провадити свою роботу відкрито і публічно. Під час цієї, так би мовити, «зустрічі» адекватних пояснень з боку одного із заступників керманича столичної міліції з приводу свавілля правоохоронців біля КМДА ми так і не отримали – київська міліція нині фактично перетворилася у приватне бандформування на побігеньках у влади і їм начхати на присяги, закон та Конституцію».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок відвідав ...
Наступна новина: Прес-служба Міндоходів у ...

КОМЕНТАРІ