На Буковині СБУ виявлено порушення чиновниками  міськради райцентру вимог земельного законодавства

На Буковині СБУ виявлено порушення чиновниками міськради райцентру вимог земельного законодавства

02.10.13 18:55 0 1084
Співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області виявили численні факти порушення земельного законодавства у 2007-2008 роках з боку службових осіб міської ради одного з районних центрів області, що спричинило збитки державним інтересам на суму понад 1,24 млн. гривень.
Перевіркою, ініційованою співробітниками СБУ із залученням працівників Держфінінспекції краю, встановлено, що всупереч вимогам земельного законодавства посадовцями міськради з перевищенням наданих повноважень у зазначений період були прийняті рішення про передачу безоплатно у власність громадянам 40 земельних ділянок з цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд». Оскільки всі земельні ділянки розташовані на землях, що офіційно не входять до меж міста, законних повноважень щодо розпорядження ними у міської ради не було.
За висновками незалежних фахівців, експертна оцінка земельних масивів площею близько 4 га, відчужених внаслідок протиправних дій посадовців, становить 1 243 тис. гривень.
Слідчим УСБУ інформацію внесено до ЄРДР, зареєстровано 3 кримінальних правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Матеріали провадження за підслідністю передані до органів МВС. Наразі здійснюється досудове розслідування.


Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністр О. Клименко ...
Наступна новина: Презентація нової книжки ...

КОМЕНТАРІ