У Чернівцях стерилізовують безпритульних тварин

У Чернівцях стерилізовують безпритульних тварин

03.10.13 08:42 0 971
За ініціативи секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина у Чернівцях розпочали роботу волонтери австрійської благодійної організації “Чотири лапи”. До 20 жовтня вони мають стерилізовувати безпритульних собак на території міста.

«Питання безпритульних тварин гостро постало вже кілька років тому, – каже Віталій Михайлішин. – Ми прагнемо вирішувати цю проблему гуманним шляхом, тому поступово рухаємося у напрямку створення притулку у Чернівцях. Вивчивши досвід українських та румунських міст, у яких вже діють такі притулки, ми окреслили чіткі плани на майбутнє. Міська рада є одним із переможців по отриманню гранту спільної операційної програми «Україна-Румунія-Молдова». У рамках програми планується протягом 2-х років будівництво притулку для тварин. Щодо нинішнього спільного проекту, то його метою є обмін ветеринарним досвідом та надання допомоги у регулюванні чисельності безпритульних тварин гуманними методами, вакцинації проти сказу та ідентифікації безпритульних тварин у Чернівцях».

Протягом трьох тижнів у Чернівцях працюватимуть вісім волонтерів, серед яких 2 досвідчених лікаря-ветеринара, які пройшли навчання у Австрії. Свій досвід вони передаватимуть також іншим небайдужим чернівчанам.

Щоби стерилізувати тварин, їх виловлюватимуть на вулиці. А вже через добу після операції відпускатимуть у тих місцях, звідки взяли. Тварин, які не йтимуть на контакт, заспокоюватимуть пострілами снодійним. Стерилізованих тварин добу триматимуть у приміщенні на вулиці Хотинській, яке надав департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради. Операції проводяться під снодійним і є безболісними для тварин. Щодня планується стерилізувати близько 30-ти тварин.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найстарші прихильники ...
Наступна новина: Херсонських посадовців, ...

КОМЕНТАРІ