Експерти ДСНС України поглиблюють співпрацю в рамках Програми ЄС з реагування на катастрофи для країн Східного партнерства

Експерти ДСНС України поглиблюють співпрацю в рамках Програми ЄС з реагування на катастрофи для країн Східного партнерства

03.10.13 09:14 0 961
30 вересня – 2 жовтня у Кишиневі (Республіка Молдова) триватиме головна плануюча конференція та командно-штабні навчання в рамках Програми Європейського Союзу з запобігання, готовності й реагування на катастрофи природного та техногенного характеру для країн Східного партнерства.

Безпосередніми учасниками тренувань стали рятувальники з Вірменії та Молдови. Водночас до навчань залучалася група експертів з Євросоюзу, Азербайджану, Білорусі, Грузії та України.

Головна мета даного заходу та програми, в рамках якої вони проводяться, – розвиток у країнах-партнерах потенціалу цивільного захисту для запобігання стихійному лиху, забезпечення готовності і реагування на надзвичайні ситуації. Одночасно очікується, що подібні навчання удосконалять механізми співпраці між країнами у разі виникнення небезпечної ситуації. Крім того, це сприяє наближенню систем цивільного захисту країн Східного партнерства до Механізму цивільного захисту ЄС.

Відповідно до сценарію навчань, учасники відпрацьовують дії з реагування на надзвичайні ситуації, спричинені масштабною паводковою ситуацією у Молдові та землетрусом у Вірменії.

Експерти Державної служби України з надзвичйаних ситуацій працюють у змодельованому Національному Центрі управління у надзвичайних ситуаціях за такими напрямами: оперативні питання, планування, управління інформацією та логістика, міжнародна допомога та взаємодія з іноземними країнами, інформування ЗМІ, взаємодія та координація дій рятувальних підрозділів.

Загалом хід навчань показує, що рятувальники здатні організовано діяти на міжнародному рівні та оперативно ліквідовувати наймасштабніші катастрофи та їхні наслідки.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ