Волинська область: відбулись командно-штабні навчання на газовому промислі та на шахті №9 «Нововолинська» (фото, відео)

Волинська область: відбулись командно-штабні навчання на газовому промислі та на шахті №9 «Нововолинська» (фото, відео)

03.10.13 08:28 0 1026
2 жовтня на газовому родовищі виникла умовна пожежа у селі Марковичі Локачинського району. Так, рятувальники провели відпрацювання теоретичних та практичних навичок з ліквідації великих пожеж на газових родовищах.

Ще до прибуття рятувальних підрозділів ланка хімічного захисту за допомогою газоаналізатора визначила наявність у повітрі біля свердловини сірководню, а після проведення дослідження дала допуск до роботи пожежно-рятувальних підрозділів та добровільних формувань.

Аварійна бригада підприємства провела відключення газового трубопроводу від цієї свердловини.

Для гасіння палаючої свердловини на місце події прибула добровільна пожежна дружина підприємства, а також працівники державних пожежно-рятувальних частин №15 смт Локачі, №9 м. Горохова, №18 смт Іваничі, №7 міста Володимира-Волинського та частини спеціальної пожежної техніки з Луцька – всього 8 одиниць основної та спеціальної пожежної техніки та понад 30 бійців ДСНС.

Керівник гасіння пожежі зосередив сили і засоби на гасінні з навітряної сторони. Рятувальники у тепловідбивних костюмах поступово збили палаючий струмінь газу з свердловини і ліквідували надзвичайну ситуацію.

У другій половині дня внаслідок порушення технологічного процесу стався умовний вибух парового котла в котельні та виникла пожежа на шахті №9 «Нововолинська».

Продукти горіння розповсюдилися на клітьовий ствол, виникла загроза для роботи гірників у забої.

Для порятунку 8 гірників, які не могли самостійно вийти на поверхню, направлено працівників гірничо-рятувального загону.

Працівники ДСНС оперативно провели розстановку сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж, здійснили бойове розгортання із прокладенням магістральних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі, а також врятували 3 людей з будівлі котельні.

Для координації дій під час гасіння умовної пожежі було розгорнуто оперативний штаб.

У навчаннях взяли участь 3 відділення пожежно-рятувальної служби У ДСНС України у Волинській області, задіяно одну автодрабину та 18 чоловік особового складу.

Тренування особового складу щодо ліквідації пожеж на території вугледобувної шахти провели для вдосконалення взаємодії між підрозділами У ДСНС в області, першого взводу воєнізованого Львівсько-Волинського спеціального гірничо-рятувального загону та місцевих підрозділів спеціалізованих служб.

Навчання проходили під керівництвом заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України полковника служби цивільного захисту Сергія Осипенка.

Дані командно-штабні навчання є важливі, оскільки працівники рятувальних і аварійних служб отримують досвід боротьби з надзвичайними ситуаціями, що в перспективі може врятувати не одне людське життя.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Саленко: "Чорноморець ...
Наступна новина: Міліціонери затримали ...

КОМЕНТАРІ