В Закарпатській області у свалявській школі відбулися Дні законності та правопорядку

В Закарпатській області у свалявській школі відбулися Дні законності та правопорядку

03.10.13 08:23 0 909
«З правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Багато хто дивується, дізнавшись, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все її життя», - стверджує начальник Свалявського РВ УМВС полковник міліції Людвіг Файт.

Нещодавно в Свалявській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 відбувся урок–бесіда за участю соціального працівника О.Герич, дільничного інспектора лейтенанта міліції Марії Петришинець та інспектора РНГФ лейтенанта міліції Вікторії Калабішки.

Розпочала урок Олена Герич, яка ознайомила учнів з такими поняттями як право, держава, закон, правопорядок, правосвідомість. Звернула увагу учнів на співвідношення цих термінів, важливість розуміння кожного з них.

Продовжила бесіду дільничний інспектор, яка довела до класу важливість знання своїх прав і обов’язків. «Від народження ви маєте певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх ви повинні знати й реалізовувати щодня. Але пам’ятайте: ваші права не повинні порушувати права інших. З часом у вас збільшиться обов'язків і відповідальності. Існують закони, які визначають ваші обов'язки. Ви мусите їх знати. Незнання закону не звільняє вас від відповідальності за ваші вчинки, дії або бездіяльність», - зауважила Марія Петришинець.

Вікторія Калабішка розповіла про види відповідальності, які передбачені законодавством в нашій державі, вік, з якого настає відповідальність, сконцентрувала увагу на знанні найбільш розповсюджених адміністративних правопорушень.

Керівництво школи висловило подяку запрошеним гостям. Адже взаємодія школи з правоохоронними структурами дає позитивні результати.

Вікторія Калабішка

Свалявський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Уникнути відповідальності ...

КОМЕНТАРІ