В Закарпатській області у гості до місцевих рятувальників завітали майбутні лісівники ( )

В Закарпатській області у гості до місцевих рятувальників завітали майбутні лісівники ( )

03.10.13 10:23 0 1429
2 жовтня студенти третього курсу географічного факультету Ужгородського національного університету разом зі своїм наставником Феліксом Гербутом відвідали 14-у Державну пожежно-рятувальну частину першого державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області, що на вулиці Болгарській в Ужгороді.

Візити студентів даного факультету вже стали доброю традицією для рятувальників, адже навчаються підлітки за спеціальністю «Лісове та садово-паркове господарство», тож в майбутньому планують працювати у лісових господарствах Закарпатської області. А як відомо, під час пожеж в екосистемах краю найбільший тягар щодо ліквідації таких загорань лягає на плечі рятувальників та лісників.

Розпочались екскурсійні заходи з розповіді фахівців пожежної справи про пожежну обстановку в районі та області загалом, кількість надзвичайних ситуацій та некласифікованих подій, що виникали протягом 9 місяців 2013 року. ДСНСівці розповіли дітлахам про основні причини виникнення пожеж. Також навели конкретні приклади, коли до вогняної трагедії призвели дитячі пустощі або необережне поводження з вогнем. Окрема увага приділялась небезпекам які характерні для осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.

Далі вогнеборці продемонстрували майбутнім працівникам лісгоспів матеріально-технічну базу пожежно-рятувального підрозділу, зокрема: первинні засоби пожежогасіння, спеціальну техніку тощо. Ну а далі рятувальники влаштували серед дітей конкурс на найшвидше одягання бойового одягу та спорядження. Усі бажаючі могли приміряти на себе костюм пожежника та прилади для дихання в задимленому приміщенні.

Наприкінці педагоги й студенти висловили слова вдячності вогнеборцям та побажали їм успіхів у нелегкій буденній роботі.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Львівщині створено 25-ий ...

КОМЕНТАРІ