Ужгородець хильнув зайвого і забув, куди подівся його телефон..

Ужгородець хильнув зайвого і забув, куди подівся його телефон..

03.10.13 09:41 0 1358
Чоловік думав, що його вкрали в барі, де він частувався, про що й повідомив у міліцію. Насправді ж «мобілку» помилково забрав приятель по чарці…

Днями в Ужгородський міськвідділ міліції звернувся із заявою 50-річний Юрій, директор одного з приватних підприємств. Чоловік повідомив, що під час відпочинку в одному з кафе по вулиці Фединця в Ужгороді зник його мобільний телефон «Nokia», який він залишив на столику.

Як з′ясували правоохоронці, в той вечір потерпілий зустрів свого знайомого Михайла. Запросив в найближче кафе, як то кажуть, на чашку кави та «50 грамів». Вдосталь насидівшись та поспілкувавшись, «потерпілий» пішов розрахуватися за спожите до бар-стійки, а телефон залишив на столику. Товариш, який теж був добряче напідпитку, помилково поклав його до своєї кишені…

Правоохоронцям Михайло розповів, що прийшов додому та виявив у двох кишенях куртки по-телефону... Річ у тім, що мобільники приятелів схожі, тож чоловік, будучи добряче напідпитку, забрав із столика не лише свій мобільник, але й товариша. Виявивши вдома знахідку, хотів відразу повернути річ приятелю. Спершу хотів зателефонувати йому на домашній телефон, однак не знав номеру. Тож вирішив наступного дня повернути телефон.

– На розкриття цього неіснуючого злочину були задіяні оперативники карного розшуку, витрачені сили та час. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, почали пошуки, а виявляється – просто марно витратили свої зусилля, адже мобілку ніхто не крав – каже заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції підполковник міліції Володимир Кувик.

За кожним з таких фактів міліціонери проводитимуть перевірку. В разі зібрання достатніх доказів про те, що повідомлення було завідомо надано неправдиве і що особа, яка його повідомила, чітко усвідомлювала, що каже неправду, тоді по даному факту правоохоронці відкриватимуть кримінальне провадження за ст.383 Кримінального Кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) відносно самого заявника. Такі дії караються виправними роботами на строк до двох років, арештом на строк до шести місяців, обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років. Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині, караються обмеженням волі на термін від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий термін.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За тиждень у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ