Чернігів готується до святкування Дня українського козацтва

Чернігів готується до святкування Дня українського козацтва

03.10.13 09:04 0 1352
В Чернігівській міській раді відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення святкових заходів до Дня українського козацтва за участю заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова.

Представники департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, відділів та управлінь міської ради, які входять до складу оргкомітету, козацьких громадських організацій та об’єднань – обговорили стан підготовки та внесли свої пропозиції до плану заходів.

За словами Станіслава Віхрова, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та вагомий внесок у сучасний процес державотворення, необхідно кожному, хто бере участь в організації святкових заходів, з відповідальністю віднестися до підготовки урочистостей, чітко відпрацювати сценарій проведення заходів та забезпечити участь громадськості в цьому святі.

Начальник управління культури міської ради Олег Васюта оголосив попередній план заходів. За його словами, 13 жовтня в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться тематична програма академічного ансамблю пісні й танцю «Сіверські клейноди». На 14 жовтня заплановано покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку за участю керівництва міста й області, представників громадськості та святковий мітинг. Після цього відбудуться святкові гуляння. Анонс із детальним планом заходів буде опубліковано на офіційному сайті Чернігівської міської ради пізніше.

Довідково: День українського козацтва в Україні відзначається щорічно 14 жовтня в день свята Покрови Пречистої Богородиці, згідно з Указом Президента України від 7 серпня 1999 року.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Опалювальний сезон у ...
Наступна новина: Іноземці придивляються до ...

КОМЕНТАРІ