Правозахисники засудили порушення прав людини під час протестів у Туреччині

Правозахисники засудили порушення прав людини під час протестів у Туреччині

03.10.13 08:07 0 933
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила що влада Туреччини вчинила масштабні порушення прав людини, коли придушувала противладні демонстрації цього літа. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться у звіті «Протести в парку Ґезі: грубе порушення права на мирне зібрання в Туреччині», поліція жорстоко била демонстрантів, внаслідок чого один із них помер, стріляла з бойової зброї, що спричинило смерть іще одного демонстранта, а також часто стріляла пластиковими кулями по головах і верхній частині тіла учасників протестів чи відстрілювала гранати з подразливим газом безпосередньо по людях, демонстрантах і перехожих, а іноді і в житлові будинки чи медичні заклали, що призвело до сотень травм. Крім того, мовиться у звіті, зазнали сексуальних зловживань деякі учасниці протестів.

Заворушення спалахнули у травні в найбільшому місті Туреччини Стамбулі через плани влади відновити історичну будівлю на території нинішнього парку Ґезі поблизу відомої площі Таксім у центрі міста і швидко переросли у протести проти уряду загалом, охопивши й інші міста. Ці протести, які кілька разів жорстоко розганяла поліція, протривали з перервами кілька тижнів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті радилися ...

КОМЕНТАРІ