Тернопіль: «Зоринка» - школа хорового співу, музики та любові до мистецтва

Тернопіль: «Зоринка» - школа хорового співу, музики та любові до мистецтва

03.10.13 08:46 0 1341
Здавна так повелося в Тернополі, що коли заходить мова про дитячий хор, відразу згадується хорова школа «Зоринка». І це зрозуміло, адже за понад тридцятилітню історію цей позашкільний музичний навчально-виховний заклад, де дітей професійно вчать хоровому співу, вже встиг завоювати і визнання, і репутацію, і славу - як серед тернополян загалом, так і серед музичної спільноти зокрема. Особливістю «Зоринки» є те, що тут школа і хор є єдиними поняттями, які уособлює народна хорова капела «Зоринка». Саме в її складі в співають вихованці школи. Хоча, перш ніж стати хористами капели, їм потрібно кілька років клопіткого навчання на початкових ступенях. Однак далі на них, окрім навчання, чекають сцени, концерти, фестивалі та конкурси: «Зоринка» - 25-тиразовий лауреат багатьох найпрестижніших міжнародних конкурсів (Австрія, Німеччина, Угорщина, Болгарія, Словаччина, Польща, Росія, Чехія), володар двох срібних та однієї бронзової медалей на Всесвітній хоровій олімпіаді в Австрії. Є ще багато інших нагород та дипломів, - усі навіть важко перелічити. Разом із тим, у «Зоринці» вчаться звичайні діти, оскільки можуть вступати сюди усі бажаючі, тому всі високі звання та титули за перемоги на конкурсах досягаються лише завдяки велетенському завзяттю та бажанню юних співаків та високому професіоналізму педагогів. Тим більше, що, за однією з найголовніших традицій школи, учні і вчителі «Зоринки» - одна команда, яка присвячує себе високому мистецтву хорового співу.

Однак «Зоринка» - це не лише спів у хорі. Навчання у школі включає також оволодіння музичними інструментами - фортепіано, бандура, скрипка, баян чи акордеон, отримання знань із теорії музики, історії музичного мистецтва. Провчившись вісім років, її випускники отримують свідоцтво про закінчення хорової школи, і для багатьох цей документ стає своєрідною путівкою в життя, адже при прийомі до середніх та вищих навчальних мистецьких закладів «котується» на рівні свідоцтв інших спеціальних музичних навчальних закладів. Тобто, у «Зоринці» діти отримують професійну музичну освіту і згодом можуть вступати, скажімо, до музичного училища чи училища культури, на музично-педагогічні чи естрадні відділення вузів тощо. Таким чином, - перспективи яскраві, цікаві і чітко визначені.

Що ще відрізняє «Зоринку», так це особлива аура добра, взаємодопомоги, підтримки, співпереживання, яка панує як в учнівському, так і в педагогічному колективах. А все тому, що головне завдання, яке ставить перед собою школа, - це виховання у дітей любові до музики, бережливого ставлення до неї, духовне збагачення дитячих особистостей. Через долучення до кращих зразків української та світової вокальної музики діти вчаться відчувати і розуміти Прекрасне, а виховуючись в атмосфері любові та доброти, отримують можливість для духовного спілкування та росту.

Навчання у Тернопільській хоровій школі «Зоринка» безкоштовне, а більше дізнатись про заклад та умови вступу до неї, можна за телефоном 25-15-90. Якщо Ви бачите свою дитину зайнятою у сфері мистецтва, естетично, інтелектуально, творчо розвиненою особистістю, яка вміє ставити мету і її досягати, яка здатна працювати над собою і йти вперед, - пов'яжіть її життя із хоровою школою «Зоринка». І Ви разом із нею набудете неоціненого досвіду, який матиме вплив на все ваше подальше життя.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Херсонських посадовців, ...
Наступна новина: Під час акції біля КМДА ...

КОМЕНТАРІ