Тернопільська область буде з хлібом

Тернопільська область буде з хлібом

03.10.13 08:27 0 922
Стан виконання сільськогосподарськими підприємствами області форвардних біржових контрактів на поставку до Аграрного фонду продовольчої пшениці і ячменю урожаю 2013 року обговорив на нараді заступник голови-керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Юрій Желіховський з керівниками сільгосппідприємств. Останні зобов`язалися, відповідно до біржових форвардних контрактів, забезпечити вчасну поставку до Аграрного фонду продовольчого зерна.

каже Юрій Желіховський, не всі підприємства виконали покладені на них завдання і якщо проблема не буде закрита, господарники відповідатимуть перед законом. За Інформацією Андрія Хоми, директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, цього року багато пшениці уразила хвороба фузаріоз і через це господарства несвоєчасно і не в повній мірі здали зерно в фонд. Наразі Аграрний фонд пішов на поступки і дозволив замінити зерно на кукурудзу, яку на Тернопільщині почали лише збирати. Про здачу урожаю в Аграрний фонд господарники повинні прозвітувати до 20 жовтня.

Андрій Хома каже, що область буде з хлібом, оскільки хвороба уразила не все зерно. Зараз область заготувала хорошого, якісного зерна на елеваторах більше 550 тисяч тонн, а для потреб потрібно 145 тисяч тонн зерна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Віталій ...
Наступна новина: У США помер письменник Том ...

КОМЕНТАРІ