Іноземці придивляються до навчально-спортивної бази «Тисовець» на Сколівщині для зимової Олімпіади 2022

Іноземці придивляються до навчально-спортивної бази «Тисовець» на Сколівщині для зимової Олімпіади 2022

03.10.13 09:04 0 1779
Делегація українських та міжнародних експертів, які спільно готують заявку України на проведення Олімпіади 2022, відвідали спортивну базу «Тисовець». Це місце, як відомо, розглядається як потенційний центр гірського кластеру майбутніх Зимових Ігор.
Фахівці, серед яких були представники Львівської облдержадміністрації та міськради, а також компаній TENEO, KENEO та Populous – оглянули спочатку зону села Панасівка, потім ознайомилися із функціонуванням та перспективами розвитку спортивної бази «Тисовець», й обговорили туристичні можливості тамтешніх гір. Окрім цього, експерти завітали на місце будівництва гірськолижного комплексу «Плай», де проінспектували сучасну спортивну інфраструктуру новозбудованого туристичного центру.
Зазначимо, що наразі база «Тисовець» є єдиною в країні, яка може забезпечувати підготовку національних збірних команд України та проведення всеукраїнських та міжнародних змагань із зимових видів спорту на високому світовому рівні. Загалом база може приймати змагання з таких видів спорту: біатлон, лижні гонки, стрибки з трампліну, лижне двоборство, фрістайл (могул, акробатика), скі-крос та гірськолижний спорт. У серпні 2007 року на базі «Тисовець» було проведено Чемпіонат Європи з літнього біатлону.
Навчально-спортивна база включає лижні траси та лижній стадіон, стрільбище біатлону, трампліни для стрибків на лижах, гірськолижні схили для спеціального слалому та слалому гіганту, траса фрістайлу, готельний комплекс, спортивний та тренажерний зали. «Тисовець» має вигідне географічне розташування. База знаходиться на відстані 11 км від траси Київ-Чоп.
Нагадаємо, Україна до 14 листопада має офіційно задекларувати наміри подавати заявку на проведення у Львові Зимових Олімпійських Ігор 2022 року. Попередньо у заявковому документі Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львівська область) та Боржава (Закарпатська область). Указом Президента України Головою оргкомітету з підготовки та подачі заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів готується до ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ