Уникнути відповідальності молодику, що пограбував пенсіонерку, завадили працівники ДСО

Уникнути відповідальності молодику, що пограбував пенсіонерку, завадили працівники ДСО

03.10.13 08:25 0 917
Невдовзі вони затримали винуватця події. Ним виявився 25-річний житель Закарпатської області.

Працівники Державної служби охорони, які несуть службу по охороні правопорядку на території дитячого центру «Молода Гвардія», отримали орієнтування від чергової частини Одеського міського управління внутрішніх справ, що в Суворівському районі Одеси скоєно пограбування 81-річної жінки.

Молодика затримали за допомогою охоронного відеонагляду. Система зафіксувала спробу невідомого проникнути на територію дитячого центру. Як потім сам зізнався, намагався втекти від правоохоронців, заховавшись на території центру.

На щастя, оперативне затримання зловмисника не дало йому змоги позбутись награбованого. Під час подальшого поверхового огляду в молодика було вилучено жіночу сумку, в якій було два мобільних телефони, гаманець, пенсійне посвідчення потерпілої 81-річної одеситки та інші її документи.

Вже у відділені міліції правоохоронці встановили, що грабіжник в Одесі проїздом, сам він з міста Свалява Закарпатської області. Своє зухвале пограбування бабусі затриманий пояснювати відмовився.

Наразі встановлюється причетність молодика до інших аналогічних злочинів. За попередніми даними, йому загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи терміном до двох років, або позбавлення волі – до чотирьох років згідно зі ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Вже наступного дня після затримання грабіжника до Управління ДСО Одещини завітала потерпіла від дій зловмисника пенсіонерка. Жінка написала лист-подяку правоохоронцям, які повернули їй сумку. Зі сльозами на очах, вона від всієї душі дякувала міліціонерам охорони, які у важку хвилину прийшли їй на допомогу. Ще багато часу їй знадобиться для того, щоб оговтатись від пережитого.

– У сумці в мене були ключі від квартири, дублікату немає, живу одна. Якби сумку не знайшли міліціонери, то й не знаю, що б і робила. Добре, що хлопці – професіонали своєї справи, – розповіла літня жінка.

УДСО при ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кубок УЄФА. "Локомотив" ...

КОМЕНТАРІ