Звинувачені у Росії в «болотній справі» є в’язнями сумління – Amnesty International

Звинувачені у Росії в «болотній справі» є в’язнями сумління – Amnesty International

03.10.13 13:04 0 865
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала в’язнями сумління звинувачених у Росії в «болотній справі» Володимира Акіменкова, Артема Савелова і Михайла Косенка. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цих людей заарештували за спробу мирно використати право на свободу зібрань, сказав очільник російського відділення Amnesty International Сергій Нікітін.

За його словами, правозахисники стежать за судовим процесом і не знайшли доказів участі цих трьох людей у насильницьких діях.

Amnesty International закликає негайно звільнити цих людей, а також тих, хто не чинив насильства і не порушував закону. Правозахисники не виключають, що до списку в’язнів сумління можуть додати інших звинувачених у справі про масові заворушення на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року. За словами Нікітін, суд над ними відбувається з порушеннями.

Раніше Amnesty International визнала в’язнями сумління в Росії колишніх керівників компанії ЮКОС Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва, учасниць панк-гурту Pussy Riot, опозиціонерів Олексія Навального і Сергія Удальцова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ