В Луцьку з 15 грудня цього року у всіх автобусах, що працюють на міських маршрутах, працюватиме система озвучування зупинок громадського транспорту

В Луцьку з 15 грудня цього року у всіх автобусах, що працюють на міських маршрутах, працюватиме система озвучування зупинок громадського транспорту

03.10.13 13:44 0 948
Таку пропозицію озвучив міський голова Микола Романюк на шньому засіданні виконавчого комітету під час розгляду питання «Про дотримання підприємствами та підприємцями умов договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в місті Луцьку щодо забезпечення оголошення зупинок громадського транспорту».

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Анатолій Миронюк поінформував присутніх, що було проведено моніторинг роботи системи озвучування зупинок громадського транспорту у маршрутних таксі. За його словами, на 31-му міському маршруті задіяно 246 автобусів основного складу. У 102 машинах система оголошення зупинок працює, у 144 – проходить налагодження системи.

Анатолій Миронюк зауважив, що виникає ряд проблем із встановлення системи озвучування. Переважно – це технічні питання, зокрема, функціонування підсилювачів, динаміків, електропроводки. За його словами, програмне забезпечення розроблене та завантажене у модулі, які встановлені на автобусах. Анатолій Миронюк наголосив, що для налагодження нормальної роботи системи озвучення необхідно певний час, адже виникають певні проблеми, їх виявляють та виправляють.

Начальник управління транспорту та зв’язку зауважив, що усі пам’ятають, як складно проходила робота з впровадженням системи GPS-моніторингу руху маршрутних таксі. Її вдалося повністю завершити. Нині близько 130 автобусів рухаються згідно графіка. За його словами, це хороший показник, з часом буде досягнуто результату, що усі автобуси їздитимуть відповідно до графіка. Він переконаний, що й система озвучення зупинок буде нормально працювати у всіх маршрутних таксі.

Міський голова Микола Романюк озвучив кожному перевізнику цифри щодо того, скільки автобусів у них ще не обладнані відповідними системами, та поцікавився причинами.

Перевізники зауважували, що є проблеми з підприємством «Візор», яке не може налагодити нормальну роботу системи. Члени виконкому хотіли заслухати й думку представників «Візора», однак, останні не з’явилися на засідання.

Міський голова наголосив, що система озвучування зупинок повинна працювати. За його словами, громадським транспортом користуються люди з вадами зору і це допоможе їм краще орієнтуватися у місті. Також має запрацювати й система зовнішнього озвучення зупинок. Микола Романюк зауважив, що до нього зверталися представники ГО «Генерація успішної дії» щодо цього питання.

Микола Романюк зазначив, що дії підприємства «Візор» викликають багато запитань. Він наголосив, якщо їхня робота не покращиться, то необхідно буде розглядати питання щодо розірвання з ними договорів та шукати іншого надавача послуг.

Міський голова запропонував на наступному засіданні виконавчого комітету заслухати інформацію про виконання підприємством «Візор» умов договору з міською радою.

Також Микола Романюк закликав усіх разом докласти зусиль, аби запрацювала система озвучування зупинок громадського транспорту. Він запропонував, аби з 15 грудня у всіх маршрутних таксі така система працювала.

Микола Романюк повідомив присутніх, що ведеться робота з облдержадміністрацією щодо обмеження руху приміських автобусів вулицями Луцька. За його словами, ці автобуси не лише відбирають пасажирів у міських перевізників, але й забруднюють навколишнє середовище. Тому на першому засіданні виконавчого комітету наступного місяця начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Анатолій Миронюк має поінформувати присутніх про рух містом приміських маршрутних таксі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Ірина Сех: "Влада хоче ...

КОМЕНТАРІ