В Луцьку цьогоріч оздоровили дітей більше, ніж у 2012 році

В Луцьку цьогоріч оздоровили дітей більше, ніж у 2012 році

03.10.13 14:16 0 1071
На цьому наголосив начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Леонід Лаба, доповідаючи про підсумки літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році.

Він зазначив, що для охоплення організованими формами відпочинку та оздоровлення якомога більшої кількості дітей застосовувалися різноманітні форми та види цієї роботи. Зокрема, виїзні табори, які розташовані в екологічно чистих регіонах України, пришкільні табори, профільні табори для творчо обдарованих дітей та юних спортсменів.

За його словами, станом на 20 вересня 2013 року відпочинком та оздоровленням було охоплено 8989 дітей пільгових категорій. З них: 5072 – обдаровані та талановиті діти; 1264 – діти, які перебувають на диспансерному обліку; 1665 – діти з багатодітних сімей; 139 – діти з малозабезпечених сімей; 249 – діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 136 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 129 – діти-інваліди, які здатні до самообслуговування та можуть перебувати у таборах відпочинку; 19 – діти працівників агропромислового комплексу; 7 – діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків або загинули від нещасних випадків на виробництві.

У порівнянні з минулим роком цей показник збільшено на 1, 2 % (2012 рік – 43,5%, 2013 рік – станом на 20.09.2013 року – 44,7%).

Відпочинок та оздоровлення дітей шкільного віку було організовано у пришкільних таборах, позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» та інших профільних таборах.

Леонід Лаба зауважив, що протягом червня поточного року працювало 28 пришкільних таборів денного перебування, у яких відпочило 3647 дітей.

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» відпочило 616 дітей пільгових категорій у 3 зміни. Із 12 червня по 2 липня 2013 року в таборі працювала літня школа «Ерудит» для 200 дітей, котрі мали досягнення у навчальній, науковій, спортивній сферах діяльності.

Лауреати, дипломанти, переможці конкурсів, турнірів і олімпіад міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів мали можливість у першій половині дня навчатися із 8 профільних дисциплін, у другій половині дня – відвідувати заняття за інтересами, у вечірній час – відпочивати. Високопрофесійний педагогічний склад вчителів забезпечив якісне, науково-пізнавальне, з елементами проблемного, пошукового та випереджувального навчання. Кожна навчальна дисципліна була презентована у вигляді Днів науки. Нестандартність підходів до організації та проведення таких заходів забезпечила активне залучення всіх, хто відпочивав, у конкурси та турніри, активізуючи інтерес до навчальної дисципліни.

У 6-ти профільних таборах відпочило 150 дітей. Служба у справах дітей міської ради забезпечила оздоровлення дітей, що проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, та мають відповідні пільгові категорії. У таборі денного перебування «Підлітковий дім» відпочило 60 дітей. Діти мали якісне харчування, для них були організовані заходи, спрямовані на розвиток фізичного здоров'я та інтелектуального розвитку.

Комітет по фізичній культурі та спорту міської ради організував відпочинок для 80 юних спортсменів у таборі денного перебування на базі міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Усього на проведення оздоровчої кампанії у місті Луцьку було виділено 2 642 892 грн, з них: з місцевого бюджету – 2 550 051 грн та додатково залучених батьківських коштів – 92 841 грн.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Леонід Лаба зауважив, що при підготовці до проведення оздоровчої компанії у місті, виникають нагальні проблеми, які потрібно вирішувати. Наприклад, дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ровесник» вимагає не тільки поточного, а й капітального ремонту, а саме: закінчення встановлення пожежної сигналізації (5 будиночків), огорожі навколо периметру табору, в будиночках потрібно оновити меблі. Нині існує проблема з придбанням каркасу для басейну та проведення будівельних робіт щодо його встановлення.

Є проблема у зв’язку з недостатнім виділенням коштів для укомплектування медичних пунктів лікарськими засобами під час роботи таборів денного перебування. Проте управління охорони здоров’я міської ради забезпечило якісне медичне обслуговування дітей та підлітків в оздоровчих закладах, систематично здійснювався контроль за санітарно-епідеміологічним станом дитячих оздоровчих закладів, організацією харчування в них та охороною життя, здоров’я дітей.

За сприяння благодійного фонду Ігоря Палиці було направлено на відпочинок 1020 дітей до спортивно-оздоровчого табору «Буковель».

Міський голова Микола Романюк подякував усім причетним до проведення літнього відпочинку й оздоровлення дітей за належну організацію.

Однак, він зауважив, що необхідно у наступному році охопити оздоровчою кампанією ще більшу кількість дітей.

Звернув увагу Микола Романюк й на питання ремонту табору «Ровесник». Він зазначив, що необхідно опрацювати питання встановлення басейну та заміни меблів. За його словами, діти з радістю їдуть відпочивати у «Ровесник», адже там гарно та змістовно організовано відпочинок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відключення ...
Наступна новина: У Луцьку відзначили ...

КОМЕНТАРІ