В Закарпатській області за експлуатацію власної дитини мукачівку засудили до півтора року обмеження волі

В Закарпатській області за експлуатацію власної дитини мукачівку засудили до півтора року обмеження волі

03.10.13 13:01 0 897
За втягнення у жебракування свого півторарічного сина Мукачівський міськрайонний суд засудив 18-річну жительку Мукачівщини Світлану. Підсудна відбулася умовним покаранням, однак якщо вона під час іспитового строку вчинить новий злочин чи не виконає обов`язки, покладені на неї судом, то їй загрожує реальне відбуття покарання у місцях позбавлення волі.

На жаль, звичним явищем стало, коли на вулицях, ринках, у кафе, автостанціях до людей підходять з протягнутою рукою замурзані діти чи жінки з немовлям на руках. Зазвичай ми шкодуємо жебраків, даємо копійки, не знаючи, що дуже часто, просячи гроші, ці люди просто не хочуть працювати. Нажебрані кошти співчутливих громадян здебільшого не йдуть дитині на користь — їх пропивають горе-батьки.

Що змусило молоду мукачівку Світлану йти на вулицю у спеку й мороз з протягнутою рукою й зі своїм дитям, вона й сама пояснити не може. Мовляв, її мати жебракувала, коли вона була малою, а тепер і вона вирішила підзаробити у такий спосіб. Як розповідає жінка, найчастіше вона просила гроші на ринках, відкритих терасах кав`ярень та інших людних місцях. Адже саме тут їй вдавалось за день напросити немалу суму грошей.

Правоохоронці відділення кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу роблять усе для того, щоб викорінити втягування малолітніх дітей у жебрацтво. Як повідомив начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції Василь Соскида, всі правопорушення з ознаками ст. 150 «прим» Кримінального кодексу України (використання малолітньої дитини для зайняття жебракуванням) вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а проти горе-матусь відкриваються кримінальні провадження. Після чого їм доводиться відповідати за експлуатацію своїх дітей перед Законом.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луческу: Я думаю, ми ...
Наступна новина: Компанія «Дунапак-Україна» ...

КОМЕНТАРІ