Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: «Спрощенці» повинні сплачувати єдиний внесок щоквартально

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: «Спрощенці» повинні сплачувати єдиний внесок щоквартально

03.10.13 12:28 0 935
Відповідно до Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску є фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, що обрали спрощену систему оподаткування. Такі платники зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Фізичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування, також можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу у розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу. Разом з цим, суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, враховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Суму єдиного внеску «спрощенці» обчислюють для себе самостійно, але ця сума не може бути меншою мінімального страхового внеску на місяць.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ